Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 07. 16:49, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Rendhagyó közönségtalálkozón vettek részt a Hazajáró készítői

Rendhagyó közönségtalálkozón vettek részt a Hazajáró készítői

Honismeret nélkül nincs haza­szeretet. Ez volt a mottója a Hazajáró című műsor rendhagyó közönségtalálkozójának, amelyet csütörtökön tartottak Félegyházán, a városháza dísztermében.

A műsor készítőivel: Jakab Sándorral, Kenyeres Oszkárral és Moys Zoltánnal Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke beszélgetett.

A találkozó egyaránt tartogatott kacagtató bakiparádét és megrendítően szép vallomásokat a Kárpáthazáról, a nemzetről és a hűségről. Az előadás után mindenki gazdag lelki útra­valóval térhetett haza.

Lezsák Sándor, az est házigazdája köszöntőjében elmondta, a Hazajáró című műsor sokkal több mint egy turisztikai magazin. Ez egy honismereti zarándokút, melyhez szerencsére egyre többen csatlakoznak. Ma már többezres nézőközönsége van a műsornak. A honatya arról is beszámolt, hogy az első adás óta követi a stáb munkáját. Sőt több hasonló közönségtalálkozóra is elkísérte őket. Lezsák Sándor köszöntőjében gratulált a csapatnak a tavaly elnyert Prima Primissima díjhoz. Mint mondta, a díjátadót otthonában a képernyő előtt ülve szurkolta végig.

– A díj azért jelentett sokat nekünk, mert a missziónkat óriási szeretettel fogadta a közönség. Érezzük, hogy mellettünk állnak, támogatnak bennünket a küldetésünkben: a Kárpát-medence értékeinek feltárásában és bemutatásában. Velünk együtt vallják, hogy a magyarságnak csak akkor lesz jövője, ha ezeket az értékeket megőrizzük – fogalmazott a közönségtalálkozón Jakab Sándor.
A stábtagok beszámolójából kiderült, hogy valamennyien a hegyek, a hegymászás szerelmesei. A műsor ötlete is egy börzsönyi túra alkalmával született meg bennük a kétezres évek elején, majd 2005-ben céget alapítottak, hogy a honismereti magazint megvalósíthassák. Éveket kellett várni az első epizódra, amelyet 2011. október 9-én mutattak be a Duna Tv-n. Az eltelt évek alatt 212 részt láthattak a nézők. A Hazajáró 2016 óta kéthetente kerül adásba az M5 csatornán.

Az is elhangozott, hogy a Haza­járó csapata 2015-ben megalapította a Hazajáró Honismereti és Turisztikai Egyletet azzal a céllal, hogy még szélesebb körben népszerűsítsék a túrázást, a műsorban bemutatott turisztikai lehetőségeket. Az egylethez és szervezett túráikhoz bárki csatlakozhat.

Rengeteg meghívást kapnak
A Hazajáró stábja hétről hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-­medence varázslatos tájait és megismerje, bemutassa hazánk természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-­Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kíséri a hazajárók soha véget nem érő útját. A sorozat felbecsülhetetlen értékű kordokumentum, továbbá egyedülálló föld­rajzi kincs, hiszen a stáb olyan természeti helyekre is eljutott, ahol még nem járt kamera vagy más forgatócsoport.

(Forrás: BAON)

Címkék: hazajárók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).