Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Február 10. 12:41, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Reggelig tartott a vőfély mulatság

Reggelig tartott a vőfély mulatság

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre városunkban február 6-án (szombaton) a jótékonysági Vőfély- és Zenésztalálkozó.

A rendezvény töretlen népszerűséget jól mutatja, hogy már hónapokkal ezelőtt elkelt az utolsó jegy is és több mint ötszázan gyűltek össze az Óplébánia Egyházközössége által szervezett fergeteges mulatságon. A 18 vőfély között nem csak félegyháziak, hanem az ország számos pontjáról érkezett, sőt határon túli ceremónia mesterek is voltak. Maga a fő szervező Kiss Zoltán, az Ótemplom sekrestyése is „míveli” e ritka szép mesterséget, melyet bevallása szerint 13 éve csinál. S mint mondotta egy váratlan felkérésnek köszönheti mindezt, de persze rengeteg felkészüléssel vált igazi vőféllyé.

Az este legfiatalabb vőfélye a mindössze 11 éves Dávid Kitti volt, aki a vajdasági Madarasról érkezett hozzánk. Amellett, hogy ő volt a legfiatalabb ráadásul még a 18 vőfély közül harmadmagával volt csak nő a felvonuló ceremónia mesterek közül, a kecskeméti Csíkosné Répás Karolina és a palicsi Répás Karolina mellett.

Természetesen a vőfélytalálkozó mit sem érne zenészek nélkül, így a szokásokhoz hűen élőzene szolgáltatta a talpalávalót. Az eseményre érkező zenekarok egymást követően mutatták be tudásokat a nagyérdemű előtt.

S noha a mulatságon színét sem látták az ifjú párnak, a „násznépet” alkotó vendégsereg kitett magáért, mert az ízletes vacsora elfogyasztása után reggelig ropták a bálteremben.
A hagyományőrzés és a szórakoztatás mellett az esemény legfontosabb célja, hogy a befolyt összeg az Óplébánia közösségi házának felújításához nyújtson jókora segítséget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM