Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 22. 05:29, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Pontgyűjtés városunk kórházáért

Pontgyűjtés városunk kórházáért

Május 21-én (szombaton) óriási forgatag alakult ki a Kossuth utcán a Richter Egészségváros programsorozatának köszönhetően.

A Richter egy olyan gyógyszercég, amely több mint száz éve van jelen a magyar piacon, a gyógyszerellátás jelentős részét adja. Úgy gondolták, hogy az aktív betegellátás mellett fontos tegyenek valamit a lakosság egészségügyi állapotának javítása, a prevenció érdekében. Rögtön az első évben kiderült, hogy egy ilyen típusú szűrés nagyon sokat tud ehhez tenni és erre van nyitottság és fogadókészség. 8 éve viszik 7 helyszínen körbe a Richter Egészségváros rendezvénysorozatát. Kiskunfélgyháza a 49. helyszín. Több mint 160.000 szűrést végeztek el ez idő alatt és több mint 220 millió Forint adományt adtak át a programban együttműködő megyei vagy városi kórházaknak – tudtuk meg Beke Zsuzsától, a Richter Gedeon NyRt., PR, kormányzati és ellenzéki kapcsolatok vezetőjétől és kommunikációs igazgatójától. A Richter Egészségváros kapuját megnyitó ünnepi beszédek után pedig arra buzdította a megjelenteket a Kossuth utcán felállított színpadon, hogy vegyenek részt minél több szűrésen, tanácsadáson, hiszen egy nap alatt annyi minden szűrést tudnak elvégezni, ami a magyar egészségügyben a korlátok miatt nagyon nehéz lenne a kórházban.

Többször elhangzott a nap folyamán: "Gyűjtsék a pontokat", hiszen a nap végén minden összegyűjtött pont átváltásra került forintban. Ez is gyarapította azt a 2 millió Forintos alapadományt, amit a Richter felajánlott a kórház számára.

Csányi József, városunk polgármestere is büszkén mutatta a nap elején a kis könyvecskét, amelybe gyűjteni fogja a pontokat. Mint mondta: Fontos a város életében a városi kórháznak a visszaállítása és a zökkenőmentes működése, ebben kaptunk óriási segítséget az Egészségváros rendezvénysorozatával a Richter Gedeon Zrt-től.

Már azzal hogy eljött a rendezvényre, mindenki támogatja a várost és a kórház működését. A mai nap kettő dologról szólt: az egyik az egészség, a másik az összefogás. Az egészséget meg kell őrizni, melynek a kulcskérdése a prevenció illetve a szűrés. Mint ahogy az már elhangzott a mai nap kiváló alkalom volt arra, hogy időpont és várakozás nélkül részt vehessen bárki a betegségek megelőzésére és felderítésére szolgáló szűrővizsgálatokon. Különböző adatok vannak arról, hogy a keringési és daganatos betegségekben 25-től 40-50 vagy akár 60%-ban is csökkenheti a megbetegedési és a halálozási számot. Tehát nagyon nem mindegy, hogy az ember eljár-e szűrővizsgálatokra és egészséges életmódot folytat-e. A mai rohanó világban ez nehéz, de ha ezeket a számokat figyelembe vesszük, akkor láthatjuk, hogy egyértelműen megéri megtenni.
A másik fő momentuma a napnak az összefogás. Nemcsak az egészségünk érdekében vehettünk részt a szűrővizsgálatokon, hanem a pontok gyűjtésével együttes erővel segíthettük a kórház további működését és fejlődését.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.