Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 01. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával jutalmazták Balla Lászlót

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával jutalmazták Balla Lászlót

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke Dr. Túrós András a polgárőr mozgalom támogatásának elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával tüntette ki Balla Lászlót, Kiskunfélegyháza alpolgármesterét.

A kitüntetést január 31-én Dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőrség elnöke nyújtotta át Balla Lászlónak a városházán.

Mint ahogy azt az ünnepélyes átadáson Dr. Fekecs Dénes elmondta, a polgárőrség működése akkor lehet eredményes, és úgy van értelme, ha az önkormányzattal kéz a kézben tevékenykednek. Sajnos az a tapasztalat, hogy nem mindenhol ilyen felhőtlen a kapcsolat. Van ahol szinte beszélő viszonyban sincs a polgármester illetőleg az önkormányzat a polgárőrséggel. Szerencsére Kiskunfélegyházán az önkormányzat és a polgárőrség összehangolt munkájának szerves részét alkotja a rendőrség tevékenysége is, így a három szerv harmonikus együttműködésével még többet tudnak tenni a nagyobb közbiztonság érdekében. Timafalvi László r. ezredes, Kiskunfélegyháza Rendőrkapitánya szintén elismeréssel szólt a polgárőrség működéséről. Mint mondta, nagyon nagy segítség a rendőrségnek, hogy bármikor, bármilyen körülmények között és bármely feladat ellátásában számíthatnak a polgárőrség segítségére.

Azt is megtudhattuk a OPSZ elnökhelyettesétől, hogy a közbiztonság növelésére a legolcsóbb megoldás a polgárőrség fenntartása. Nagyon sok településen működnek faluőrök, melyek az önkormányzat alkalmazásában dolgoznak, csakúgy, mint a városi őrség illetve városi rendészek, de mindegyik szervezet nagyobb költségvetéssel dolgozik, mint a polgárőrség. A kiskunfélegyházi polgárőrség amellett, hogy minimális költségekre szorítkozik, nemcsak a közbiztonság növelésében közreműködik, hanem a különféle rendezvények biztosításánál is, de ezen kívül igen sokrétű feladatkörrel rendelkezik. Szerencsére nemcsak a város polgármestere, hanem az alpolgármester is - értékelve a polgárőrség tevékenységének nélkülözhetetlenségét - mindent megtesz az eredményes együttműködés reményében. A tavalyi évben Csányi József polgármesternek átnyújtott arany fokozatú Polgárőr Érdemkereszt is csakúgy, mint a most Balla Lászlónak átadott ezüst érdemkereszt erről a támogatói tevékenységről tesz tanúbizonyságot.

Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a megbecsülésért, de azt is leszögezte, hogy nyilván nem a kitüntetésért teszi az ember azt, amit helyesnek tart.

"Az természetes, hogy az ember a hat éves hivatali munka alatt és előtt is próbál segíteni erejéhez képest. Nyilván alpolgármesterként nagyobbak a lehetőségeim, mint azelőtt, de mikor segít az ember, nem gondolja, hogy kitüntetésért teszi. Meggyőződésem volt – több képviselőtársammal egyetemben – hogy jó helyre megy akár az anyagi, de bármiféle támogatás, hiszen köztudottan önkéntes munkát végeznek a polgárőrség tagjai. Arról nem is beszélve, hogy éjszakánként, mikor mások szórakoznak, akkor ők a szolgálattal kapcsolatos teendőiket végzik. A legnagyobb örömmel álltam az ügy mellé, mikor Marcényi Csaba a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület elnöke felkeresett azzal az ötlettel, hogy a régóta méltatlan állapotú Alpári úti Sporttelepen megvalósulhatna egy polgárőr telephely. Nálunk Félegyházán a polgárőrség létszáma 60-100 fő között ingadozik, de remélhetőleg az idősek kiválásával a fiatalok utánpótlása is biztosított. Egy ilyen létszámú szervezet, mely a korábbiakban leírt széles körű feladatok ellátását hivatott végezni, már méltó körülmények között kell, hogy működjön, s emellett a sporttelep és környéke is végre hasznos szerepet töltene be."

Így indultak el a tárgyalások a projekttel kapcsolatban, melyben Balla László vállalta azt, hogy felügyeli az építkezési munkálatokat egészen a megvalósulásig.

A közeljövőben megvalósuló polgárőr laktanyában egy szolgálati lakás is épül - a járművek és eszközök tárolására alkalmas épületek és egyéb létesítmények mellett – hogy a telephely és annak teljes környéke személyes felügyeletet élvezhessen, emellett biztonsági kamerákkal is óvni fogják a korábban sorozatos lopások célpontjává vált létesítményt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA