Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 07. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Pódiumbeszélgetés Lezsák Sándorral

Pódiumbeszélgetés Lezsák Sándorral

\"Gyümölcséről a fát\" címmel pódiumbeszélgetésen vehetnek részt a kedves érdeklődők december 10-én (csütörtök) 18 órától a Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI III. emeleti előadótermében.

Az önkormányzat jóvoltából lehetőség nyílt arra, hogy pályázati pénzből három előadás, pontosabban beszélgetés jöhessen létre városunkban. Az első beszélgetés alkalmával az Újtemplom két kántorával találkozhattunk: Fazekas Tamással a jelenlegi kántorral és Szatmári Imrével, aki már nagyon sokat tett a városért és az éneklés kultúrájáért. A fórum kérdésköre a megszentelés, megszenteltetés köré csoportosult, vagyis hogy mit jelentett számukra a megszentelés.

A második előadáson a szerzetesek életéről, a mindennapjaikról, a rendbeli hierarchiáról P. Puskás Antal szerzetes mesélt a közönségnek.

A soron következő és egyben utolsó előadáson (december 10-én) Lezsák Sándort láthattják, hallhatják az érdeklődők. Mindaz amit ő létrehozott a Lakiteleki Népfőiskolán, ill. amit letett szellemileg a nemzet asztalára, az megérdemli, hogy megkérdezzük tőle hogyan tud igazi keresztény maradni egy politikus.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.