Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Október 10. 20:36, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Piknik a Tangazdaságban

Piknik a Tangazdaságban

Ma (október 10-én) immáron második alkalommal került megrendezésre a Mezőgazdaság és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tangazdaságában a \"Mezgé Piknik\".

A látogatok betekintést nyerhettek a tangazdaság mindennapjaiba, szemügyre vehették az állatokat és az istállókat és tulajdonképpen az egész területet bejárhatták. Akiknek nem volt kedvük a sétálgatáshoz, azok lovas kocsikázhattak is, csakúgy mint az elmúlt évben. Emellett gazdag programok sora várta az érdeklődőket. A megyei díjlovas bajnokság megrendezése mellett további kikapcsolódási lehetőséget biztosított a gyermek lovagoltatás, állatsimogató (pónik, bárányok, malackák...), szőlőpréselés és mustkóstolás, íjászat, kézműves kiállítás és vásár, termelői vásár, gasztropiac kóstolóval.

A gyerekek szórakoztatásáról ugrálóvár, trambulin és kézműves foglalkozás gondoskodott, ahol gipszfigura festéssel, kifestőkkel és színezéssel tölthették el az időt az apróságok. Emellett csillámtetoválást és arcfestést is kérhettek a gyerekek.

A Húspari Tanüzem termékeiből marhapörkölt, szendvicsek és büfé szolgáltatta a piknik hangulatához illő elemózsiát és szomjoltót.

Noha nem kísérte szikrázó napsütés a programot, mégis nagyon sokan kilátogattak a helyszínre és minden bizonnyal kellemes élményekkel telve tértek haza.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA