Városlista
2018. július 17, kedd - Endre, Elek

Hírek

2013. Július 04. 16:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Szekeres István

Vidéki Nikolett a legszebb Magyar birkózólány!

Vidéki Nikolett a legszebb Magyar birkózólány!

Vidéki Nikolettet, a Kiskunfélegyházi Vasas háromszoros országos bajnokát választották a sportág legszebbjének

Vidéki Nikolettet, a Kiskunfélegyházi Vasas háromszoros országos bajnokát választották a sportág legszebbjének. Lezárult ugyanis a Magyar Birkózás Facebook-csoport nagyszerű szavazós játéka, amely azt volt hivatott eldönteni: ki a sportág legszebb lánya 2013-ban. Az oldalnak több mint félmillió látogatója volt. A győztes, Vidéki Nikolett a verseny során 6239 lájkot kapott.

Nikolett, a Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzőjeként három országos bajnoki címet szerzett, de szőnyegre léphetett kadet világ- és Európa-bajnokságon is.
Janku Ferenc veszprémi szakember, a megyei szövetség elnöke, akinek a nevéhez kötődik a kezdeményezés és a lebonyolítás, így összegez: „A verseny életre hívásakor még mi sem gondoltuk, hogy több mint félmillióan (!) követik nyomon a szépségkirálynői korona útját, de azt sem, hogy közel húszezren szavaznak majd lájkok formájában.”

Lájkok a verseny során:
Vidéki Nikolett – 6239
Pécsi Alexandra – 5522
Rivasz Andrea – 1914
A többi lány összesen: 3702.

A számok ismeretében elmondhatjuk: a verseny elérte a célját, világossá tette, hogy a birkózólányok nőiességét és szépségét nem kezdi ki a sportág. Mi több, a testsúly folyamatos kontrollja miatt olyan arányos alkatot hoz létre, mint Nikolett esetében (167 cm/44 kg).

Miss Birkózás „civilben” a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, hat éve birkózik, és 11 éve atletizál is, ugyancsak országos szinten. A rendőrtiszti főiskolán szeretne továbbtanulni, de még azon is gondolkodik, hogy hivatásos katona legyen.
Janku Ferenc tárgyalásokat folytat a versenyt támogató MBSZ-szel a díjátadás (koronázás) helyéről és idejéről, illetve arról, hogy a királynő és két udvarhölgye a budapesti világbajnokság és a női birkózás reklámarca is lehet.

Szekeres István
Forrás: birkozoszov.hu
Fotók: facebook

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 16. 15:24, hétfő | Helyi

Több jármű ütközött össze a Gátér és Kiskunfélegyháza között

Két autó az árokba került a karambolt követően.

2018. Július 16. 15:03, hétfő | Helyi

3D street-art a Petőfi téren

A HOLLÓKÖR és Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek Egyesülete szervezésében 2018. július 17-én, kedden egész nap utcai aszfaltfestés a Petőfi téren.

2018. Július 16. 09:57, hétfő | Helyi

Elvesztette uralmát a jármű felett

Gátér felől Kiskunfélegyháza irányába közlekedett a 451-es számú főúton 2018. július 15-én 4 óra 30 perc körül egy 28 éves ladánybenei nő egy Fiattal.

2018. Július 15. 19:41, vasárnap | Helyi

Lótortát is készítettek a hátasoknak

Évtizedes múltja van már a Mezgé lovastáborának, amely olyan népszerű, hogy hirdetni sem kell, mert a gyerekek évről évre visszajárnak.