Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 30. 08:12, hétfő | Helyi sport
Forrás: kecskemetilac.hu

Pazar góllal harcolta ki az országos döntőt Bács megye!

Pazar góllal harcolta ki az országos döntőt Bács megye!

Rendkívül kemény és harcos meccsen, Harnos Zoltán bombagóljával verte a Bács megyei válogatott Békést, és ezzel bejutott az országos döntőbe.

Vanó Sándor csapatának csak a győzelem volt jó a továbbjutáshoz, hiszen Békés egy ponttal többet gyűjtött, Pest pedig az utolsó körben a nyeretlen Jász-Nagykun-Szolnok ellen lépett pályára. Ennek megfelelően, inkább a hazaiak erőltették a támadásokat, a vendégek főleg kontrákra rendezkedtek be, hátul pedig sallangmentesen igyekeztek megoldani minden feladatot.

A kapuk nem is igazán forogtak veszélyben, főleg a pontrúgásokkal sikerült néha egymás mögé kerülni a feleknek. Az első játékrészben végül nem is született gól, és sokáig úgy tűnt, a folytatásban sem, ám Vanó Sándor több cserével is frissítette csapatát, ami maximálisan bejött. Az egész tornán jó formában futballozó, Harnos Zoltán lett a meccs hőse, aki hat perccel becserélése után, hatalmas gólt ragaszkodott egy lecsorgó labdából a jobb felsőbe 16-ról.

A hajrában aztán az indulatok is fokozódtak, előbb Bajnók vágta fel Hernádyt gólhelyzetben, majd a lefújás előtt Urbán csapott oda egy szabadrúgás előtt Szabó Szilárdnak, így piros kártyákban a sárga mezesek nyertek.

Folytatás az országos döntőben (december 5-6-án) Pomázon és Szigetszentmiklóson.

Bács-Kiskun – Békés 1-0 (0-0)

Bács: Tóth – S. Juhász, Szalontai, Valkai, Bene – Sibinger, Palásti (Hernády D. 48.), Kohány B. (Szabó Sz. 36.), Dostyicza – Balog, Kohány G. (Harnos 52.)

Gól: Harnos (58.)

A torna eredményei, jegyzőkönyvei, az adatbank.mlsz.hu oldalon, a Bács megye fül alatt érhetőek el, a megyei válogatottak (2. cs) legörgő fülre kattitnva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.