Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 23. 18:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Paprikaspray-vel fújta le utasát egy budapesti taxis

Paprikaspray-vel fújta le utasát egy budapesti taxis

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség egy taxisofőr ellen, aki 2017-ben Budapesten paprikaspray-vel fújta le az egyik utasát - közölte a fővárosi főügyészhelyettes hétfőn az MTI-vel.

Fürcht Pál a közleményben azt írta, a sértett 2017. november 15-én délelőtt a XIII. kerületben, a Róbert Károly körúton szállt be a vádlott vezette taxiba. Politikai nézeteik miatt az úton szóváltás alakult ki közöttük, ezért a sértett egy piros lámpánál kiszállt az autóból.

A vádirat szerint a sofőr ekkor lehúzta a vezető oldali ablakot, és amikor a férfi odahajolt az ablakhoz, a kezében lévő paprikaspray-vel arcon fújta a sértettet. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett, a könnyutai tartósan begyulladtak.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a sofőr ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.