Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 06. 13:24, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Panaszt tettek Dépardieu csecsenföldi lakása miatt

Panaszt tettek Dépardieu csecsenföldi lakása miatt

Egy novoszibirszki férfi azt kérte az orosz ügyészséghez benyújtott panaszában, hogy vizsgálják meg, törvényesen jutott-e lakáshoz Csecsenföld fővárosában a januárban orosz állampolgárságot megszerző Gérard Dépardieu.

Rosztyiszlav Antonov azt kifogásolta, hogy a világhírű francia színész úgy kapott február végén Groznijban ötszobás luxuslakást, hogy a vonatkozó orosz törvények szerint nem szorult arra rá.
A szibériai panaszos arra hivatkozott, hogy az orosz lakástörvény 49. paragrafusa szerint az állami vagy önkormányzati ingatlanalapból a szerény jövedelmű állampolgároknak kell lakást biztosítani a várakozási sorrend figyelembe vételével.
Véleménye szerint - amely az internetes közösségi oldalakon is olvasható - "Dépardieu vagyoni helyzete nem hagy kétséget afelől, hogy nem szegény, és nem is szerepel azok között, akik arra várnak, hogy javítsák a lakáshelyzetét a csecsen fővárosban".
Antonov azt követelte az ügyészségtől, hogy amennyiben törvénysértésre bukkannak, akkor vonják felelősségre az érintetteket.
Ramzan Kadirov csecsen elnök február 25-én adományozott Déperdieu-nek egy ötszobás luxuslakást a főváros szívében lévő Groznij-City modern épületegyüttesben.
A kaukázusi köztársaság vezetőjének szóvivője sietve reagált az ügyészségen tett panasz hírére. Kijelentette, hogy a január elején Vlagyimir Putyin döntése alapján orosz állampolgárrá lett francia színész törvényesen kapta ajándékba a grozniji lakást.
Alvi Karimov az Interfax orosz hírügynökségnek elmondta, hogy az a modern épület, amelyben az ötszobás lakosztály található, nem állami költségvetésből készült, és nem a helyhatóság tulajdona.
Gérard Dépardieu kilenc napja másodszor járt Csecsenföldön, ahol díszpolgárrá avatták és fényes külsőségek közepette fogadták. Ezt megelőzően Mordvinföld székhelyére, Szaranszkba is ellátogatott, ahol a 64 éves francia színészt legjobb orosz barátja, Nyikolaj Bordacsev filmarchívum-igazgató rokonainak lakásába jelentették be, a Demokrácia utca 1. szám alá.
A magas franciaországi vagyonadó elől "menekülő" Dépardieu január elején, orosz személyigazolványa átvételekor dicsérte az oroszországi demokráciát és nekitámadt az orosz ellenzékek, amely viszont őt bírálta a hiányosnak tartott orosz demokrácia felmagasztalásáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.