Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Szeptember 02. 18:12, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Palacsinta, gofri, röszti és társaik...

Palacsinta, gofri, röszti és társaik...

A zsiradék-mentes serpenyős ételek mellett még sokféle finomság került asztalra ma (szeptember 2-án) a Tupperware Főzőklubban.

Mint azt már korábban is írtuk, a főzőklub minden hónap első szerdáján tartja foglalkozását a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában 17 órától.

A megszokott arcok mellett mindig akad egy-egy új érdeklődő, akinek mindig nagyon örülnek a "háziasszonyok". Drozdikné Jutka foglalkozásvezető mellett nemcsak a tősgyökeres klubtagok receptjei kerülnek elkészítésre, hanem bárki megoszthatja a legjobban sikerült ételeinek a kulisszatitkait a többiekkel. Természetesen kóstolóval egybekötve, ami elmaradhatatlan része a rendezvénynek. Sült, főtt ételek sokasága mellett a desszertek is helyet kapnak a menüben.

A mai főzőklubban az alábbi ételek kerültek asztalra:

  • Fűszeres sárgarépa krémleves pirított napraforgómaggal
  • Rozmaringos pulykaragu, mely a Mesterszakács Fitt Séf 3,8 l-es edényében készült el és ízletes rösztivel tálalták. Utóbbi elkészítésénél nagy segítség volt a Konyhaművész reszelő.
  • Zöldséges tarhonya Ultra-Pro mikroban és sütőben is használható edényben elkészítve.
  • Banáncsinta (Palacsinta, melynek fő összetevője a banán). Mivel gorfihoz hasonló állagú csemegét kapunk, így az ízesítése is hasonlóan történik. Zsiradék mentesen, sütőlapon készült el a finomság.
  • Tepertős chips chili mártással, mely ízvilágával mindenki szívébe belopta magát.

Láthatjuk, hogy nemcsak új receptek adják az alapját a finomabbnál-finomabb ételeknek, hanem a régi, hagyományos étkeket is kicsit "újragondoltabb", modernebb formába öltöztetik a főzőklub tagjai.

Ha felkeltette érdeklődésüket a klub, bátran látogassanak el a következő foglalkozásra, mely október 7-én 17 órakor lesz a megszokott helyszínen.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.