Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 03. 09:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Őszi vitamin tuning a főzőklubban

Őszi vitamin tuning a főzőklubban

A Tupperware Főzőklub soron következő előadását november 2-án tartotta a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

Ezúttal három kedves vendéggel gyarapodott a létszám. A gyakorlott háziasszonyok a szanki Tupperware főzőklubból jöttek látogatóba Drozdikné Jutka helyi klubvezető szívélyes invitálására.

Az őszi influenza járványok és a téli vitaminhiányos időszakra valkó felkészüljés meghatározta a menü elkészítésének alapanyagait. Az egészséges és ásványi anyagokban is gazdag ételek mellett azonban az édes, boldogsághormonokat serkentő nyalánkságoknak is jutott hely az asztalon.

Az este folyamán az alábbi menüt készítették el a főzőklub háziasszonyai:

Előétel:

  • Tojásos avokádókrémmel töltött tekercs

Főétel:

  • Tepsis sütőtök kolbásszal, hozzá Vitaminsaláta (káposzta + lilahagyma, alma, cékla, sárgarépa, fokhagyma) tejfölös tartármártással.

Desszert:

  • Piskótatekercs szilikon tepsiben készítve (szamócás és fügelekváros)
  • Házi bonbon

Az elkészült ételeket végigkóstolva ki-ki elmondta véleményét, illetve a konkrét recepteket is megosztották egymással a háziasszonyok.

Drozdikné Jutka klubvezető az őszi-téli időszak kedvelt csemegéjének (csoki fondü) elkészítéséhez a Tupperware új termékét a micro-s csokifondü szettet is bemutatta a megjelenteknek.

Ez a praktikus darab 3-4 perc alatt felmelegíti a mikrohullámú sütőben a csokoládét, amelyben utána tetszés szerint bármilyen gyümölcsöt lehet mártogatni. A kóstoló vendégek ezúttal sárgadinnyével próbálták ki a tunkolást.

Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy a legközelebbi főzőklubban tiszteletét tegye, az ne habozzon, mert egy hónap múlva (december 7-én) ismét klubfoglalkozás lesz a művelődési központban 17:00 órai kezdettel. A törzs tagok mellett minden kedves érdeklődőt szeretettel vár az est házigazdája: Drozdikné Jutka.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA