Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 07. 19:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Őszi vitamin tuning a Főzőklubban

Őszi vitamin tuning a Főzőklubban

A Tupperware főzőklub tagjai már készülődnek az őszi vitaminhiányos időszakra. Mai foglalkozásukon (október 7.) az ízek orgiája mellett az immunrendszer erősítése került előtérbe.

Az ősz mindig a téli hidegre való felkészülés jegyében telik el nemcsak az élővilágban, a kertekben, gazdaságokban, hanem a konyhában is. Fel kell készülnünk arra a hosszúnak tűnő hideg téli időre, amikor nincs lehetőségünk friss zöldséghez, gyümölcshöz hozzájutni és a szervezetünk „takaréklángon” égve raktározza az energiát zsírszövet formájában. A vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz sem tudunk olyan könnyedén hozzájutni, mint tavasszal vagy nyáron, amikor a sok ropogós zöldség-gyümölcs szinte kelleti magát. A napsütéses órák száma a minimumra csökken, megnő a depresszióra való hajlam és valljuk be őszintén, hogy nem szívesen mozdulunk ki otthonról a nyirkos-nyálkás időben. A náthaszezon is lassan a nyakunkon.
A főzőklub tagjai mindezt szem előtt tartva készítették el menü ajánlatukat a mai foglalkozás alkalmával. A vitaminban és ásványi anyagokban, rostokban gazdag étrend segít megalapozni az egészséges immunrendszert. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy télen is vidáman, energiától duzzadva teljesítsük nap, mint nap feladatainkat és jusson időnk, energiánk a mozgásra, sportra is.
„Kevés hús, sok zöldség, teljes kiőrlésű gabonafélék!” Ezzel a jelmondattal láttak neki az alábbi menü elkészítésekor:

  • Sütőporral sült kenyér Szilikon Királynőben készítve (teljes kiőrlésű lisztből és kukoricás lisztből is készült, hogy ki-ki ízlése szerint fogyassza a rostban gazdag ételt)
  • Feltétként kétfajta fűszervaj közül lehetett választani – fokhagymás és petrezselymes
  • Mindezt felturbózván őszi zöldségmixel szórták meg az elkészült szendvicset.
  • Sütőtök krémleves pirított magokkal, fűszeresen Tupperware fém főzőedényben készítve
  • Fenséges rakottas (sonkás zöldbab felfújt) Ultra Pro edényben készítve
  • Fűszeres húsgombóc zöldbabbal, sajtmártással Micro Gourmet-ben készítve
  • Párolt zöldségköret szintén Micro Gourmet-ben készítve

Talán nem árulunk el titkot azzal, hogy mindezek pillanatok alatt elkészülnek és ideális vendégváró falatoknak csakúgy mint ebédre, sőt vacsorára is.
Ha szeretne többet megtudni akár a receptekről, akár a Tupperware edényekről vagy szívesen venne részt egy-egy klubfoglalkozáson, szívesen látják minden hónap első szerdáján 17 órakor a főzőklubban (Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobája).

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.