Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Január 04. 14:02, péntek | Helyi
Forrás: Rózsa Pál

Országosan is elismert a MEZGÉ-s mangalica

Országosan is elismert a MEZGÉ-s mangalica

2018.december 18-án a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba látogatott a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete Vezetősége, Tóth Péter elnök és Papp Csaba tenyésztésvezető.

Az iskola tangazdaságában megnézték a mangalica állományt, a húsipari tanüzemben előkészített vágási kísérletet, és a mintaboltban a mangalica termékek értékesítését.

Az elnök úr elismeréssel nyilatkozott iskolában folyó kimagasló munkáról, és továbbiakban is támogatásáról biztosította a félegyházi MEZGÉ-t. A vezetőség megkóstolta és kiváló minőségűnek értékelte a húsipari tanüzemben gyártott mangalica termékeket (kolbász, szalámi, májas, disznósajt, sonka) amelyek folyamatosan megvásárolhatóak a Mártírok u. 2 sz. alatti MEZGÉ mintaboltban. Felkérték az iskolát a fekete mangalica fajtarekonstrukciós tevékenységben való részvételre. Az elhivatott szakembergárda mellett garanciát jelent az Agrárminisztérium is, ahonnan 10 millió forinttal támogatják az iskolában folyó sertéstartást, illetve tenyésztést.

"A mangalica tenyésztése nem egyszerű állattenyésztési ágazat, ez egy közösen, valamennyi mangalicát tenyésztő gazda, a fajtával foglalkozó állattenyésztési szakember, tudós, üzletember, és a fajta iránt érdeklődő polgár, a termékeit megvásárló vevő által közösen megírt, megélt történet. Aki bármilyen szinten a mangalicával foglalkozik, részesévé válik e történetnek, mely, ha ügyesek vagyunk, akkor a magyar, és talán a világ agrár-történetének egyik sikeres fejezete lehet. "

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.