Városlista
2018. február 18, vasárnap - Bernadett

Hírek

2017. December 07. 12:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp Viktória

Országos siker, a Kossuthosok nyerték a német nyelvi olimpiát

Országos siker, a Kossuthosok nyerték a német nyelvi olimpiát

A budapesti Goethe Intézet idén negyedik alkalommal rendezte meg a szakközépiskolák 9-11. osztályos tanulói számára a Deutscholympia.de nyelvi vetélkedőt, melynek mottója Beruf Sprache-Spaβ volt.

A vetélkedő 2017. november 24-én Budapesten az Aranytíz Kultúrházban került megrendezésre. A tanulók 3 fős csapatokban mérhették össze tudásukat.

A Kossuth Szakképző Iskola 2 csapattal vett részt a versenyen. Az A csapat tagjai: Nemcsók Martina 1/9/3, Szikora Dávid 1/9/2 és Forgó Dániel 2/10/1. A B csapat tagjai: Radics Orsolya 2/10/7, Mónus Nóra 2/10/ 6 és Vetró Zoltán 2/10/ 1 osztályos tanulók voltak.


A gyerekek nagy izgalommal és lelkesedéssel készültek a versenyre. Az ország 10 városából 11 csapat érkezett, Szombathelytől Szekszárdig. A versenyben 25 feladatot kellett a tanulóknak megoldaniuk, amelyekben országismereti, földrajzi, ügyességi, nyelvtani készségeiket is össze kellett mérniük a nyelvi tudás mellett.

A feladatok sikeres megoldása a német nyelvismereten túl ügyességet és gyorsaságot is igényelt, és sokat segített a fantáziájuk és a kreativitásuk.
Az eredményhirdetésre délután került sor. A B csapat a 4. helyezést érte el, ettől kezdve egyre nagyobb örömmel hallgatták az A csapat tagjai az eredményhirdetést, amíg végül kihirdették a verseny győztes csapatát, városunk Kossuthosait.

A győztes csapat és kísérő tanára a Goethe Intézet meghívására egy hosszú hétvégét tölthet el Berlinben. Nagy ajándék ez számukra, hiszen erre a lehetőségre egyénileg nem tudnának anyagi fedezetet teremteni.

A verseny bebizonyította a Kossuthos diákjainknak, hogy érdemes tanulni és átérzik, hogy a nyelvtudás milyen lehetőségeket nyújt mindenki részére. A versenyen való részvétel és az első helyezés mindhárom tanuló számára egy egész életre szóló élmény lesz.

Külön dicsőség, hogy a negyedik alkalommal megszervezett versenyen már kétszer hozták el az első díjat a Kossuth Szakképző Iskola diákjai, ami azt mutatja, hogy tanulóink nyelvi tudása országos szinten a legjobbak között van.

Győztes csapatunk tanulói: Nemcsók Martina 1/9/ 3, Szikora Dávid 1/ 9 /2, Forgó
Dániel 2/10/ 1

Felkészítő tanáraik: Pallagi Péterné, Rádi Istvánné, Daróczi Anita, Szabó Péterné.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 17. 16:00, szombat | Helyi

Nem macskának való vidék

Hogyan tartsd távol a doromboló jószágokat?

2018. Február 17. 14:00, szombat | Helyi

Trendek és tévhitek – de miért drágul a kenyér?

Drágul a liszt, drágul a kenyér – de nem mindegy, hogy milyen: az egyik legfontosabb alap élelmiszerünk kapcsán sok tévhit és trend kering a fogyasztók körében.

2018. Február 17. 12:00, szombat | Helyi

Bocsáss meg magadnak!

Persze a megbocsátás egy hosszadalmas folyamat, és nem kell azt gondolnod, hogy ez egyik pillanatról a másikra be fog következni. Ugyanakkor vannak módszerek, amelyekkel segíthetsz magadon!

2018. Február 17. 10:00, szombat | Helyi

A síelők paradicsoma: Karintia

A síelés szerelmeseinek szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a szomszédos Ausztria legnépszerűbb síterepeiről Karintiában.