Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 28. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Óriási újítás jön a magyar egészségügyben

Óriási újítás jön a magyar egészségügyben

Élesítésre kész az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT).

Az e-egészségügy egységes kommunikációs platformja, amely képes összekapcsolni a már most is működő kórházi rendszereket, valamint a háziorvosi- és patikarendszereket - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

Az EESZT az egészségügyi ellátás menetében központi támogató szolgáltatást képes nyújtani - az ágazati azonosítás és jogosultságkezelés, a közhiteles és közcélú adatok megosztása és a központi üzenetkezelés -, valamint az EESZT-ben megvalósuló központi szakági szolgáltatásokkal, mint a jelentéskezelés és a törzspublikáció.

Ezen felül itt érhetőek el az egészségügyi ágazat igényeit kiszolgáló fontos szolgáltatások is. Ilyen az e-beutaló, ami lehetővé teszi a beteget fogadó intézmény kiválasztását is, a gyógyszerfelírás és kiadás folyamatát hasznos új funkciókkal kiegészítő e-recept, a digitális képtovábbítás és a távkonzílium lehetősége, az eseménykatalógus és az ellátásokhoz kapcsolódó adatok egységes tárolása, illetve az e-profil, ami olyan létfontosságú adatokat szolgáltat, amelyek adott esetben életmentő információk lesznek a sürgősségi ellátásban dolgozók számára.

Az ellátottak a digitális önrendelkezés útján élhetnek az adatvédelem körében meghatározott jogaikkal, és megszabhatják, ki férhet hozzá az adataikhoz - írta az AEEK.

Az EESZT pilot üzemmódban jövőre indul el, ha az egészségügyi szolgáltatók által használt kórházi információs, háziorvosi és patikarendszerek fejlesztői megismerhették azokat a műszaki paramétereket és technikai feltételeket, melyekkel az EESZT-hez csatlakozni képes rendszereket tudnak létrehozni. Így az egészségügyi dolgozók az általuk már megszokott rendszer használatával tudják az EESZT által nyújtott szolgáltatásokat igénybe venni.

A rendszer tesztelési bemutatóját a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben már megtartották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.