Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 14. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Óriási sikerrel zárult a Magyar Vöröskereszt gyermektábora

Óriási sikerrel zárult a Magyar Vöröskereszt gyermektábora

Immáron 37. éve szervez tábort mozgáskorlátozottak, fogyatékkal élő és szociálisan rászoruló gyermekek részére a Magyar Vöröskereszt.

Ilyen vegyes betegségcsoporttal senki más nem szervez tábort csak Bács-Kiskun megye.

Idén Balatonfenyvesen nyaralt július 2-9-ig a jelentkező 83 gyermek, 27 gondozó és egy orvos felügyelete alatt. Kiskunfélegyházáról 6 gyermek ment egy gondozóval, Kócsó Nándorral, aki lelkes és önzetlen önkéntesként nagy szeretettel, figyelemmel és gondoskodással vigyázott a táborozókra. Szemét egy percre sem vette le róluk.

A gyerekek minden nap érdekes programokon vettek részt. Volt például gyermekszínház, kézműves foglalkozások, közlekedésbiztonsági vetélkedő, aszfaltrajzverseny, jelmezbál, tábori ki mit tud, kisvonatozás Fonyódra, hajókirándulás, csillámtetoválás, táborolimpia. Az időjárásnak hála szinte minden nap tudtak fürödni a gyerekek este pedig sétálgathattak és fagyizhattak is.
Óriási élményt nyújtott az is, hogy egyik este Márió vendégeskedett és zenélt a táborban. Az égi lámpások felengedése pedig csodálatos látványával mindenkit elbűvölt.
A tábor zárásaként utolsó este 110 szeletes torta került szétosztásra a nyaralók között, mely méltóképpen megkoronázta a hetet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.