Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Január 31. 12:39, péntek | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépis

Óriási sikerek a MEZGÉ szakmai kapcsolatrendszerében

Óriási sikerek a MEZGÉ szakmai kapcsolatrendszerében

A Félegyházi MEZGÉ -mint Agrár-tudásközpont- kiváló szakmai és társadalmi kapcsolatrendszerrel büszkélkedhet.

A közelmúltban három új együttműködés kialakítása valósul meg, amelyek egyértelműen mutatják az iskola kiemelt hírnevét, elismertségét és az oktatás színvonalának emelését eredményezik.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály (Röviden a Lovas rendőrség Budapesti parancsnokság) a következő területeken segítené az iskola lovász képzését:
Gyakorlati képzési helyszínként felajánlják a Lovas Alosztály objektumát, egy iskolai helyszínen tartandó lovas programot (10 rendőr lóval, felszerelés és eszköz bemutatóval) a VI. Nemzetközi Rendőr Lovas Versenyre a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. versenykomplexumába elszállítják a félegyházi mezőgazdasági középiskola érdeklődő diákjait.

Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Állattenyésztési Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézetével kötött együttműködési megállapodás keretében az iskola húsipari tanüzemében kiváló minőségű húsipari termékek bérgyártását vállalta részükre.
Az iskola élelmiszeripari és mezőgazdasági képzésein tanuló diákok számára gyakorlóhelyként a következő üzemegységeiket ajánlották fel: országosan egyedülálló sertéshízékonyság vizsgáló állomás, anyagcsere labor, ló szaporodásbiológiai labor, embrió átültetés, szarvasmarha, juh, baromfi kísérleti állomás.

Országos Szakma Kiváló tanulója versenyek megrendezésére kérte fel az iskolát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

2020. március 11-13-a között ad otthont a pék és az édesipari termékgyártó szakmák legjobbjainak megmérettetéséhez a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2/A.) a P&P Pékáru Kft.-vel együttműködve. Az országos megmérettetés I. fordulójára összegyűlnek az ország különböző pontjairól érkező végzős pék és édesipari termékgyártó tanulók legjobbjai, és az őket felkészítő pedagógusok. A versenyről a három legjobban teljesítő diák továbbjut a 2020. április 20-22-a között Budapesten megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválra. A MEZGÉ látványos standján összemérhetik tudásukat, mely eldönti a végleges rangsort. Több ezer pályaválasztás előtt álló diákot várnak a szervezők, hogy interaktív, foglalkoztató, szakmakipróbáló feladatokon keresztül népszerűsítsék az agrárágazat szakmáit 3 napon keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA