Városlista
2018. szeptember 26, szerda - Jusztina

Hírek

2018. Szeptember 14. 18:06, péntek | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Önkormányzati kézbe került Kiskunfélegyháza közétkeztetése

Önkormányzati kézbe került Kiskunfélegyháza közétkeztetése

Az új tanév első napjától az önkormányzat által üzemeltetett konyha főztjét fogyasztja szinte valamennyi félegyházi gyermek a bölcsődésektől a középiskolásokig.

Ezzel régi önkormányzati szándék vált valóra, aminek legfőbb célja – emlékeztet Csányi József polgármester –, hogy minőségében, mennyiségében és összetételében a lehető legoptimálisabb étrendet kapják az intézményekben a félegyházi gyerekek.

– Míg az önkormányzatok többsége kiszervezi, vállalkozóra bízza a közétkeztetést, addig a félegyházi önkormányzat már egy ideje arra keresi a megoldást, hogy saját kezébe vegye ezt a kiemelten fontos területet. Ezt most sikerült megoldani. A nemrégiben teljesen megújult, korszerű központi konyhában és a Batthyány konyhában összesen 38 munkatársunk dolgozik, ahol mintegy 3 ezer adag étel készül el naponta. Ez országosan is példaértékű, és meggyőződésem, hogy követésre méltó – fogalmazott a polgármester, utalva arra, hogy az önkormányzatot nem a nyereség, hanem a félegyházi gyerekek jólléte motiválja. „Az a haszon, ami a vállalkozók zsebébe menne, most a minőségi alapanyag beszerzését szolgálja.”

Az étkeztetés szervezése során odafigyeltek arra is, hogy a lehető legtöbb minőségi helyi termék kerüljön a közétkeztetésbe, a „félegyháziaktól a félegyháziaknak” gondolat jegyében. A szerződött partnerek között van többek között a Félegyházi Kenyér, a Félegyházi Tej, a P&P Pékáru, a Proviant Hús (Pál Lajos), és a Busa Kft.

Kollégáink sokat dolgoztak azon, hogy a jogszabályoknak megfelelő, ugyanakkor ízletes, változatos, mennyiségében is optimális étrendet dolgozzanak ki, jó alapokat teremtve a félegyházi gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Ehhez kapcsolódóan az eddigiekhez képest egy sokkal szigorúbb minőségellenőrzési rendszer lett bevezetve. Remélem, hogy a végeredmény elnyeri gyerekek és a szülők tetszését – fogalmazott a polgármester.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Címkék: közétkeztetés

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 26. 11:32, szerda | Helyi

Az országos haditorna-versenyen dobogós helyen végeztek a kossuthosok

Szeptember 20-án rendezték meg az Országos haditorna-verseny megyei döntőjét a Magyar Honvédség Katonai Igazgatás és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezésében.

2018. Szeptember 26. 09:46, szerda | Helyi

Fagyos hajnal után sem lesz melegünk

Hajnali fagyrekordok után sem lesz sokkal melegebb, mivel a 20 Celsius fok alatt marad napi csúcshőmérséklet

2018. Szeptember 26. 09:05, szerda | Helyi

Láthatatlan vacsora

A program során a látó résztvevők bekötött szemmel fogyasztják el vacsorájukat, ami elősegíti a saját élményekre épülő empatikus képességek fejlesztését, az esélyegyenlőség megvalósítását

2018. Szeptember 26. 08:35, szerda | Helyi

Gyógyszert találtak a pénzügyőrök

Több mint 53 ezer, engedély nélküli gyógyszert találtak egy kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.