Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. Szeptember 14. 18:06, péntek | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Önkormányzati kézbe került Kiskunfélegyháza közétkeztetése

Önkormányzati kézbe került Kiskunfélegyháza közétkeztetése

Az új tanév első napjától az önkormányzat által üzemeltetett konyha főztjét fogyasztja szinte valamennyi félegyházi gyermek a bölcsődésektől a középiskolásokig.

Ezzel régi önkormányzati szándék vált valóra, aminek legfőbb célja – emlékeztet Csányi József polgármester –, hogy minőségében, mennyiségében és összetételében a lehető legoptimálisabb étrendet kapják az intézményekben a félegyházi gyerekek.

– Míg az önkormányzatok többsége kiszervezi, vállalkozóra bízza a közétkeztetést, addig a félegyházi önkormányzat már egy ideje arra keresi a megoldást, hogy saját kezébe vegye ezt a kiemelten fontos területet. Ezt most sikerült megoldani. A nemrégiben teljesen megújult, korszerű központi konyhában és a Batthyány konyhában összesen 38 munkatársunk dolgozik, ahol mintegy 3 ezer adag étel készül el naponta. Ez országosan is példaértékű, és meggyőződésem, hogy követésre méltó – fogalmazott a polgármester, utalva arra, hogy az önkormányzatot nem a nyereség, hanem a félegyházi gyerekek jólléte motiválja. „Az a haszon, ami a vállalkozók zsebébe menne, most a minőségi alapanyag beszerzését szolgálja.”

Az étkeztetés szervezése során odafigyeltek arra is, hogy a lehető legtöbb minőségi helyi termék kerüljön a közétkeztetésbe, a „félegyháziaktól a félegyháziaknak” gondolat jegyében. A szerződött partnerek között van többek között a Félegyházi Kenyér, a Félegyházi Tej, a P&P Pékáru, a Proviant Hús (Pál Lajos), és a Busa Kft.

Kollégáink sokat dolgoztak azon, hogy a jogszabályoknak megfelelő, ugyanakkor ízletes, változatos, mennyiségében is optimális étrendet dolgozzanak ki, jó alapokat teremtve a félegyházi gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Ehhez kapcsolódóan az eddigiekhez képest egy sokkal szigorúbb minőségellenőrzési rendszer lett bevezetve. Remélem, hogy a végeredmény elnyeri gyerekek és a szülők tetszését – fogalmazott a polgármester.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Címkék: közétkeztetés

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 18:32, kedd | Helyi

Figyelem! Baleset az E5-ös úton!

Az E5-ös úton a Kunszállási bekötőút után Kecskemét felé baleset történt.

2019. Január 22. 17:00, kedd | Helyi

Humánmeteo: fejfájós szerda jön

Kettősfronti hatás várható szerdán, emiatt többeknél jelentkezhetnek időjáráshoz fűződő panaszok.

2019. Január 22. 15:31, kedd | Helyi

Felhívás helyi kitüntetési javaslattételre

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. (IV. 01.) önkormányzati rendelete alapján – lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.

2019. Január 22. 14:52, kedd | Helyi

Véradások februárban

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete.