Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. Szeptember 14. 18:06, péntek | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Önkormányzati kézbe került Kiskunfélegyháza közétkeztetése

Önkormányzati kézbe került Kiskunfélegyháza közétkeztetése

Az új tanév első napjától az önkormányzat által üzemeltetett konyha főztjét fogyasztja szinte valamennyi félegyházi gyermek a bölcsődésektől a középiskolásokig.

Ezzel régi önkormányzati szándék vált valóra, aminek legfőbb célja – emlékeztet Csányi József polgármester –, hogy minőségében, mennyiségében és összetételében a lehető legoptimálisabb étrendet kapják az intézményekben a félegyházi gyerekek.

– Míg az önkormányzatok többsége kiszervezi, vállalkozóra bízza a közétkeztetést, addig a félegyházi önkormányzat már egy ideje arra keresi a megoldást, hogy saját kezébe vegye ezt a kiemelten fontos területet. Ezt most sikerült megoldani. A nemrégiben teljesen megújult, korszerű központi konyhában és a Batthyány konyhában összesen 38 munkatársunk dolgozik, ahol mintegy 3 ezer adag étel készül el naponta. Ez országosan is példaértékű, és meggyőződésem, hogy követésre méltó – fogalmazott a polgármester, utalva arra, hogy az önkormányzatot nem a nyereség, hanem a félegyházi gyerekek jólléte motiválja. „Az a haszon, ami a vállalkozók zsebébe menne, most a minőségi alapanyag beszerzését szolgálja.”

Az étkeztetés szervezése során odafigyeltek arra is, hogy a lehető legtöbb minőségi helyi termék kerüljön a közétkeztetésbe, a „félegyháziaktól a félegyháziaknak” gondolat jegyében. A szerződött partnerek között van többek között a Félegyházi Kenyér, a Félegyházi Tej, a P&P Pékáru, a Proviant Hús (Pál Lajos), és a Busa Kft.

Kollégáink sokat dolgoztak azon, hogy a jogszabályoknak megfelelő, ugyanakkor ízletes, változatos, mennyiségében is optimális étrendet dolgozzanak ki, jó alapokat teremtve a félegyházi gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Ehhez kapcsolódóan az eddigiekhez képest egy sokkal szigorúbb minőségellenőrzési rendszer lett bevezetve. Remélem, hogy a végeredmény elnyeri gyerekek és a szülők tetszését – fogalmazott a polgármester.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Címkék: közétkeztetés

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 21:11, kedd | Helyi

Több száz bála kapott lángra a félegyházi tangazdaságban

Több száz szalmabála kapott lángra kedden kora este a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában

2018. November 13. 15:57, kedd | Helyi

Nagy léptékben fejlődik a 2. számú választókörzet is

Bense Zoltán a 2. sz. választókörzet önkormányzati képviselője Lakossági Fórumon számolt be az elért eredményekről és az elkövetkező idő terveiről november 12-én a József Attila Általános Iskolában.

2018. November 13. 12:49, kedd | Helyi

Már Kecskeméten is gyógyítanak a bohócdoktorok

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai látogattak el hétfő délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára

2018. November 13. 08:56, kedd | Helyi

Nem tartotta be a követési távolságot a tehergépkocsi

Az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába közlekedett 2018. november 12-én 15 óra körül egy petőfiszállási férfi egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival.