Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 12. 06:20, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Olvass a lelkedről a sorok között

Olvass a lelkedről a sorok között

December 10-én a Móra Ferenc Művelődési Központban Sári Tamás „Lélek írta sorok” című könyvének bemutatóján vehettek részt az érdeklődők.

„Olyan mérhetetlen boldogság tölt el verseit olvasva, hogy az nem mindennapi.” – nyilatkozta Varga Erzsébet a Kiskunfélegyházi Boldogság Klub tagja a verseskötet kapcsán.

Sári Tamás Debrecenből érkezett hozzánk Grófné Czere Anikó kérésére, aki a Kiskunfélegyházi Boldogság Klub vezetője. A klub több tagja is elismeréssel szólt a költő verseiről, így született meg az ötlet, hogy Sári Tamás első verseskötetének kiadásakor meghívják őt városunkba. Nyomdász dolgozóként szerencsére nem kellett sokat várnia verseinek könyvbe foglalására, így elérkezett a pillanat, hogy megismerhettük mi rejtőzik a költő szívében, amely a strófák megszületésére ösztönözték.

Sári Tamás sorait olvasva mindazok az érzések testet öltenek bennünk, amelyek sivár lelkivilágú jelenünkben kihalófélben vannak. Csodálatos metaforák, hasonlatok és jelzők kavalkádja sorakozik fel előttünk, melyeket nem használunk mindennapjaink során, épp ez emeli pátoszivá a hétköznapi mondanivalót.
A kötet versei válogatás során kerültek egy csokorba. Többszöri áttekintés után csakis a legjobbak olvashatók a „Lélek írta sorok”-ban. – mondta a költő a vele készített interjúban. Hosszú idő anyagát öleli fel a kötet, hiszen nagyon régóta önti rímekbe a költő az élete során megélt eseményeket.

Sári Tamás mindenkinek ír. Korra és nemre való tekintet nélkül olvasható, nincs megcélzott korosztály. Múzsája a hétköznapok történései, melyek mindannyiunk életét színesítik, csak nem tudjuk megfogalmazni. A rímes sorokba szedett gondolatok megnyitják szívünket a boldogság átérzésének természetes igénye felé. Arra a vágyra, amit elfojtunk magunkban anyagias világunkban. Sári Tamás megtanít bennünket arra, hogyan élvezzük a pillanat örömét és hogyan láthatjuk meg azt a varázslatot, ami nap mint nap előttünk van, csak nem vesszük észre. Így kapcsolódik össze a Boldogság Klub tevékenysége a költő munkásságához.

TÉLI HANGULATOK

Mi az, mit hallok, mi csilingel,
Talán lélek adta apró jel,
Ez szólalt meg, ezt hallom most,
Így decemberi hajnalon.
Apró hang, ami az éjbe kélt,
Mintha lenne üveggyönggyé,
Pedig fagyot sejtet ő,
Vízből fagyott cseppet sző.
Hideg adta függöny csak,
A tél illattalan virága,
Ott virít az ablakon,
Minden jeges hajnalon.
Csodás téli hangulat,
Beköszönt tán karácsonyra,
És az illat, mit ad majd,
Kiscsengettyű szól rajta.

(Sári Tamás)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.