Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Június 30. 07:11, kedd | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Bevezetheti a családi csődvédelmet a parlament

OGY - Bevezetheti a családi csődvédelmet a parlament

Az Országgyűlés mai ülésnapján összesen tizenkilenc javaslatról dönthet, elfogadhatják például a kereszténydemokraták családi csődvédelemről szóló javaslatát, továbbá módosíthatják a menedékjogi törvényt.

A Ház ülése 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd zárószavazások következnek.

Elfogadhatják a KDNP indítványát a családi csődvédelemről, a kisebbik kormánypárt szándéka alapján tízezrek kaphatnak segítséget adósságuk rendezéséhez, amennyiben a tartozásuk legalább kétmillió, de legfeljebb 60 millió forint.

A Fidesz kezdeményezésére módosíthatják a menedékjogi törvényt is, a változtatások lehetővé tennék a kormánynak a migráció szempontjából biztonságos tranzitországok kijelölését, az onnan Magyarországra érkezők pedig nem igényelhetnének politikai menedékjogot.

Jóváhagyhatnak továbbá Budapesttel kapcsolatos előterjesztéseket, így a vizes vb megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről szóló törvénymódosítást, valamint azt a javaslatot, amely fővárosi fejlesztés beruházások - például a 3-as metró rekonstrukciója - gyorsítását határozza meg célként.

Emellett megszavazhatja az Országgyűlés a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítását, a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló jogszabály változtatását, továbbá a vagyon-, a szövetkezeti, a bírósági végrehajtási, a felsőoktatási, a világörökségi, a közfoglalkoztatási és a csődeljárási törvény módosítását. A honatyák döntése alapján több vízügyi szabály is változhat.

Két határozati javaslatra is igent mondhatnak a képviselők: az egyik a kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő nemzeti stratégiai célok meghatározásáról szól, a másik pedig a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséért felkérné a kormányt annak megvizsgálására, hogy ideiglenesen felfüggeszthető-e a Demokratikus Koalíció állami támogatása.

A képviselők a szavazásokat követően - további tizenegy javaslat bizottsági jelentésének tárgyalása mellett - az infótörvény módosításáról is vitát tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során