Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 19. 08:59, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Nyolc országból érkeztek városunkba a II. Kiskun Kupa karaterversenyre

Nyolc országból érkeztek városunkba a II. Kiskun Kupa karaterversenyre

Immáron második alkalommal adott otthont a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok nemzetközi karate versenynek.

A február 17-én rendezett sporteseményre több mint 370 sportoló nevezett be. A hazai kyokushin klubok mellett nyolc ország versenyzői mérték össze technikai felkészültségüket és tudásukat az egész napos megmérettetés során.
A nívós sporteseményen tiszteletét tette a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke Shihan Furkó Kálmán, 8 danos mester, dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, valamint Shihan Borza József Örökös Ibusz Oyama Bajnok és hatszoros Magyar Bajnok.

A délelőtti selejtezőket követően 13 órakor került sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol a Félegyházi Fúvószenekar és a városunk mazsorettesei köszöntötték a csarnokban felsorakozó sportolókat.

Dr. Mészáros János és Sihan Borza József köszöntő szavait követően Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg a versenyt.

A kyokusin egy full kontakt, álló stílusú karateirányzat, alapítója Oyama Masutatsu, aki megreformálta a karatét, előtérbe helyezve a valós küzdelmet és a hatékonyságot. Ugyanakkor a Kyokushin Karate alapvető követelménye a Dojo etikett betartása. "A harci művészetek az udvariassággal kezdődnek és végződnek" (Masutatsu Oyama)

A kyokushin karate Magyarországon 1972 óta töretlenül hódít. Testi és lelki tartást ad, melyet a tanítványok az élet egyéb területein is sikerrel hasznosítanak. Az Oyama Karate Kyokushin Hungary országos szervezetének jelenleg 900 tagja van, melyből a Kiskunfélegyházi Kyokushin Kumite Sport Egyesület taglétszáma 70. A rendezvény nemcsak a sportolók felkészültségét és technikai tudását hivatott megmérettetni, hanem az önvédelmi sport népszerűsítését is szolgálta – mondta el Kurucz László szervező a verseny kapcsán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.