Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 06. 15:11, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Nyílt napok a Mezgében

Nyílt napok a Mezgében

A térség legszínvonalasabb agrárszakképző intézménye, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium 2018. november 15-16-án nyílt napokat szervez!

A nyílt napon bemutatják az iskolát, a kollégiumot a gyakorlati oktató bázist és az indítandó képzéseket, szakmákat!

Szakgimnáziumi képzések (4 év):
Mezőgazdasági szakgimnázium A mezőgazdasági szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett állattartó szakmunkás OKJ-s végzettséget ad. Erre épül a mezőgazdasági technikusképzés.
Élelmiszeripari szakgimnázium Az élelmiszeripari szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs OKJ-s végzettséget ad. Erre épül az élelmiszeripari technikusképzés (13. évf.), majd a sütő- és cukrászipari szaktechnikus képzés (14. évf.).

Szakközépiskolai képzések (3 év):
Mezőgazdasági szakmacsoport: Lovász, Gazda, erre épül a biogazdálkodó, Állattartó szakmunkás.
Élelmiszeripari szakmacsoport: Pék, Pék-cukrász, Húsipari termékgyártó (hiányszakma), Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, Tejipari szakmunkás, Tartósítóipari szakmunkás, Édesipari termékgyártó.

Az oktatott szakmáik többsége hiányszakma, illetve tanulószerződést köthetnek a saját diákjaikkal, így akár 50-55 000 Ft ösztöndíjat is kaphatnak a tanulók!

Minden szakmában az iskola biztosítja, szervezi a gyakorlóhelyeket, mivel saját tangazdasággal, 4 patkós lovardával, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemmel, húsüzemmel valamint mintabolttal rendelkezik!

Az eredményesebb, sikeresebb továbbhaladás céljából új módszerekkel, kibővített, korszerű eszköztárral oktatják azokat a diákokat, akik a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmákat szeretnék elsajátítani. A tanulási nehézségekkel, zavarral küzdő tanulók részére is biztosítják az esélyegyenlőséget.

Az iskolával közös udvarban elhelyezkedő kollégium minden igénylőnek otthont tud biztosítani.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a MEZGÉ!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 19:47, péntek | Helyi

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak

2019. Április 19. 19:42, péntek | Helyi

Elaludt a gépkocsi vezetője és felborult autójával

Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy gépkocsi pénteken kora délelőtt az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, a 102-es kilométernél.

2019. Április 19. 19:30, péntek | Helyi

Az M5-ös autópályán súlyos baleset történt

Két autó ütközött össze pénteken kora délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében.

2019. Április 19. 18:00, péntek | Helyi

Több oka is lehet a tavalyi méhpusztulásnak

Tavaly júliusban néhány hét alatt több mint háromszáz hazai méhészet jelzett méhpusztulást, a szakma mintegy 10–20 százalékát érintette.