Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. November 06. 15:11, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Nyílt napok a Mezgében

Nyílt napok a Mezgében

A térség legszínvonalasabb agrárszakképző intézménye, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium 2018. november 15-16-án nyílt napokat szervez!

A nyílt napon bemutatják az iskolát, a kollégiumot a gyakorlati oktató bázist és az indítandó képzéseket, szakmákat!

Szakgimnáziumi képzések (4 év):
Mezőgazdasági szakgimnázium A mezőgazdasági szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett állattartó szakmunkás OKJ-s végzettséget ad. Erre épül a mezőgazdasági technikusképzés.
Élelmiszeripari szakgimnázium Az élelmiszeripari szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs OKJ-s végzettséget ad. Erre épül az élelmiszeripari technikusképzés (13. évf.), majd a sütő- és cukrászipari szaktechnikus képzés (14. évf.).

Szakközépiskolai képzések (3 év):
Mezőgazdasági szakmacsoport: Lovász, Gazda, erre épül a biogazdálkodó, Állattartó szakmunkás.
Élelmiszeripari szakmacsoport: Pék, Pék-cukrász, Húsipari termékgyártó (hiányszakma), Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, Tejipari szakmunkás, Tartósítóipari szakmunkás, Édesipari termékgyártó.

Az oktatott szakmáik többsége hiányszakma, illetve tanulószerződést köthetnek a saját diákjaikkal, így akár 50-55 000 Ft ösztöndíjat is kaphatnak a tanulók!

Minden szakmában az iskola biztosítja, szervezi a gyakorlóhelyeket, mivel saját tangazdasággal, 4 patkós lovardával, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemmel, húsüzemmel valamint mintabolttal rendelkezik!

Az eredményesebb, sikeresebb továbbhaladás céljából új módszerekkel, kibővített, korszerű eszköztárral oktatják azokat a diákokat, akik a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmákat szeretnék elsajátítani. A tanulási nehézségekkel, zavarral küzdő tanulók részére is biztosítják az esélyegyenlőséget.

Az iskolával közös udvarban elhelyezkedő kollégium minden igénylőnek otthont tud biztosítani.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a MEZGÉ!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 18:32, kedd | Helyi

Figyelem! Baleset az E5-ös úton!

Az E5-ös úton a Kunszállási bekötőút után Kecskemét felé baleset történt.

2019. Január 22. 17:00, kedd | Helyi

Humánmeteo: fejfájós szerda jön

Kettősfronti hatás várható szerdán, emiatt többeknél jelentkezhetnek időjáráshoz fűződő panaszok.

2019. Január 22. 15:31, kedd | Helyi

Felhívás helyi kitüntetési javaslattételre

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. (IV. 01.) önkormányzati rendelete alapján – lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.

2019. Január 22. 14:52, kedd | Helyi

Véradások februárban

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete.