Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 26. 07:22, szombat | Sport
Forrás: mno.hu

Nulla fok, két gól

Nulla fok, két gól

A Roma játékosai rosszul jártak Udinében: nemcsak fagyoskodtak, ki is kaptak.

Szokatlan módon már pénteken megkezdődött a Serie A hétvégi fordulója, a 13. forduló nyitányán a Udinese a Romát fogadta a Stadio Friuliban. Nem lehet mondani, hogy az időjárás a nézőkkel volt, hiszen a legészakabbra fekvő Serie A-s városban, Udinében fagypont alatt volt a hőmérséklet. De a hazai szurkolók legalább annak örülhettek, hogy kedvencük, Antonio Di Natale pályára léphetett, nem úgy mint a vendégszurkolók ideálja, Francesco Totti. A római csapatkapitány múlt vasárnap a Lecce ellen tért vissza 50 napos kényszerpihenője után, ám szerdán ismét megsérült a bokája, el sem utazott Udinébe, így elöl Daniel Osvaldóval és Erik Lamelával kezdett Luis Enrique csapata.

Aligha lehet a hideg időre fogni, de izgalommentes első félidőt láthattak a nézők, a kapuk alig forogtak veszélyben. A Lecce ellen még vasárnap jól járatta a labdát a Roma, megfelelő arányban birtokolta a labdát, az Udinese ellen azonban ezt a játékot nem sikerült újra bemutatni, elvégre az Udinese nem a Lecce. A hazaiaknak volt valamivel több lehetőségük a kapu előtt, de igazából Marteen Stekelburgnak sem kellett a nyugtatói után kapkodnia a játékrészben.

Némi jóindulattal mondhatjuk csak, hogy a második félidőre kicsit felengedtek a csapatok, több volt a vállalkozó kedv, és az 50. percben Lamela ziccerben vihette kapura a labdát három a kettő elleni szituációban, ám a fiatal argentin mintha elfáradt volna a futásban, mire a kapu elé ért, így Samir Handanovic kapus könnyedén háríthatott.

A kiegyenlített találkozón a 60. perctől kezdte átvenni az irányítást az Udinese, és a nem különösebben harcias Romát végül a 78. percben Di Natale földre is kényszerítette. (1–0)

Nem mondhatni, hogy eztán őrült rohamokba kezdett volna a Roma az egyenlítésért, semmilyen fantázia nem volt a támadásépítésben, Fernando Gago és Miralem Pjanic inkább azzal tűnt ki, hogy csúnyán a kapu fölé vagy mellé durrantott abban a két-három esetben, amikor lehetőségük volt lőni.

A chilei Maurucio Isla újabb gólt szerzett a hajrában (2–0), így második félidei határozottabb játékának köszönhetően megérdemelten nyert Francesco Guidolin csapata.

A Serie A 13. fordulójának nyitómeccsén:

Udinese–Roma 2–0 (0–0)

Udine, Stadio Friuli. Vezette: Luca Banti

Udinese: Handanovic – Benatia, Danilo, Domizzi (Ferronetti 17.) – Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero – Abdi (Fabbrini 69.), Di Natale (Pasquale 88.)

Roma: Stekelenburg – Taddei, Kjaer (Cassetti 81.), Juan, J.Ángel – De Rossi, Gago (Krkic 73.), Greco (Perrotta 86.), Pjanic – Lamela, Osvaldo

G: Di Natale (79.), Isla (89.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.