Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 12. 10:33, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Nívós előadással bűvölték el közönségüket a drámatagozatos diákok

Nívós előadással bűvölték el közönségüket a drámatagozatos diákok

A művelődési központ dísztermében február 8-án a Móra Ferenc halálának 84. évfordulója emlékére rendezett Móra Emléknapok keretei között színvonalas előadással lepték meg közönségüket városunk drámatagozatos diákjai.

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola Darvas Általános Iskola dráma csoportos növendékeinek és a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola színjátszó szakkörének műsorát megelőzően Rosta Ferenc alpolgármester szólt a megjelentekhez.

Kérte a megjelent fiatalokat, hogy Móra Ferenc halálának tiszteletére rendezett eseménysorozat harmadik napján tegyék félre az okostelefonokat, tableteketet és a legkülönfélébb okos „kütyüket”, melyeket önfeledten lehet nyomkodni. S, hogy miért? Erre egész egyszerű magyarázatot adott az alpolgármester.

- Egy valamit soha nem lehet megismerni ezekkel a túlontúl okos eszközökkel, ez pedig az, amit társaitok előadnak hamarosan a színpadon. Móra Ferenc világát nem tudjátok a kütyüjeitekkel lekövetni. Oda csak úgy lehet bejutni, ha előveszitek Móra Ferenc könyveit, leültök egy kuckóba, kinyitjátok szívetek ajtaját és elkezdtek olvasni. És akkor majd fantáziátok kigyúl, elképzelitek Móra Ferkó és a többi hős alakját, beléptek egy régvolt világba, ahol annyi érzelem és szépség volt, amelyekről ezek az okostabletek mit sem tudnak. Igaz akkor nem volt olyan autó, mely az iskola bejáratáig vitte volna a diákokat, nem volt TV, amit óraszámra lehetett bámulni, de még olyan sem, hogy minden nap mindenki jóllakott volna, vagy válogathatott volna a menzai kosztból. Minden más volt, de mégis volt valami, amit csak akkor érezhettek meg, ha nyitott szívvel olvassátok nagy írónk könyvének lapjait. Akkor érezhetitek meg a túlcsorduló szeretetet, a hálát, a hűséget, barátságot, kicsiny dolgok feletti örömöt, ha igazán elmélyedtek Móra Ferenc írásaiban. Kérlek Benneteket, tegyétek meg – kérte a fiatalokat Rosta Ferenc alpolgármester.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.