Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 27. 16:36, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Nincs több ígéret…

Nincs több ígéret…

...a tettek magukért beszélnek Kiskunfélegyházán!

A város lakossága a 2014. októberi választásokon új polgármester, Csányi József mellett döntött. Mindannyian kíváncsian vártuk, hogy mi lesz más városunkban, miben fog különbözni a vezetés az előző ciklusétól. Azóta eltelt több mint 5 hónap és az építő munka gyümölcsei már megmutatták magukat. Sőt teljes meggyőződéssel kijelenthetjük, hogy mindez még csak a kezdet.

Csányi József polgármester úr épp ma (április 27-én), a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének küldöttgyűlésén tartott beszédében nyilatkozott a városunkban zajló változásokról és a jövőbeni tényekkel és adatokkal alátámasztott tervekről. Nem légből kapott ígéretekből álló megfoghatatlan álmokat, hanem megfontolt, alapos és körültekintő jövőképet festett le polgármesterünk, amellyel élhetővé válik városunk. Olyan élettérré, ahol érdemes családot alapítani, vállalkozni és dolgozni, terveket szőni a jövőnkkel kapcsolatban.

A Félegyháza Program keretében 5 év alatt 500 új munkahelyet ígértek számunkra és ebből már 250 új munkahely megvalósult. Ez annak is köszönhető, hogy a már működő vállalkozások munkájának elismerése, fejlődésük támogatása, valamint az újak letelepedésének ösztönzése párhuzamosan érvényesül a félegyházi önkormányzat gazdaságpolitikájában. Folyamatosan kommunikál önkormányzatunk a térség meghatározó vállalkozásaival, ezáltal megismeri azok terveit és elképzeléseit, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támogatni tudja őket. Ha szükséges volt, önkormányzati területet értékesítettek egyes cégek bővítéséhez, vagy épp egy önkormányzati utat helyeztek át, hogy elháruljanak az akadályok egy nagymúltú ipari cég csarnokbővítése elől. A cégek, vállalkozások segítésével pedig egyre nő a foglalkoztatottság térségünkben.

Polgármester Úr beszámolt arról is, hogy feltett szándékuk az egészségügyi várakozási idő csökkentésének elérése, amellyel a maximum 1 hónapos várakozási idő elérésére törekednek. Majd itt fűzte hozzá beszédéhez, hogy régóta folynak a tárgyalások Zombor Gábor egészségügyi államtitkár úrral a kórházunk ügyével kapcsolatban is. A napokban pedig az államtitkár úr megerősítette, hogy az állami támogatásra számíthatunk, így már nyáron megindul a XXI. századnak megfelelő műtő építése a kiskunfélegyházi kórházban, hogy az 1 napos sebészet és belgyógyászati műtéteket el tudják látni. A műtő megépítése pedig alapfeltétele a szülészet visszaállításához. 2010 óta soha nem voltunk még olyan közel ahhoz mint most, hogy újra legyenek Kiskunfélegyházán született gyerekek.

A közvilágítás energiatakarékosságának megvalósítása ugyan még az előző vezetői ciklus pályázatához kapcsolódott, de az a szerződés olcsó, kínai LED izzókra szólt, ami korántsem bizonyul tartósnak és megfelelő minőségűnek. A Polgármester Úr elmondta, hogy ezt a szerződést felbontották és egy új szerződésnek köszönhetően világszínvonalú LED izzók fogják szolgáltatni a közvilágítást városunkban, ami jóval tartósabb és minőségben össze sem hasonlítható a kínai termékkel.

A parkerdő felújítása pedig igazán látványos és szükségszerű intézkedés volt, mely pályázati pénzből valósult meg és városunk büszkesége is lett egyben, csakúgy mint a jövőbeni tervek között szereplő Honvéd Sporttelep korszerűsítése is. Egy modern és korszerű sportcentrum megvalósítását tűzte ki célul önkormányzatunk, mely szintén pályázati pénzből és mondhatjuk úgy „megspórolt” összegből fog elkészülni. Ezt a pénzt pedig a KÉSZ Aréna Sportcsarnok törlesztő részletéből fogjuk nyerni. Joggal tesszük fel a kérdést: Hogyan? Csányi József polgármester úr elmondta, hogy a Lázár János miniszter úrral folytatott tárgyalások eredményeként nagy eséllyel átvállalja a kormány az évente 370 millió Forint kifizetendő résztörlesztésünket, ezáltal városunk „pénznyelője” nem terheli tovább költségvetésünk kasszáját. Ilyen nagyságrendű összeg felszabadulása esetén pedig bátran gondolkodhatunk a Honvéd Sportcentrum megvalósításában, ahol nem csak magát a sporttelepet kell korszerűsíteni, hanem a közvetlen környezetét is (pl. körülötte a járda megépítése). Miután a kormány aláírta az adósság átvállalási szerződést, számításba vehetjük, hogy a Fürdőszállót és a Strandot is elindítsuk a fejlődés útján és természetesen jutna pénz a városközpontban lévő parkok, utcák, terek szebbé tételében, amely valljuk be őszintén, már nagyon megérdemelné a csinosítást.

A média tekintetében is vannak már közeljövőben megvalósuló tervek arra irányulóan, hogy újra legyen városi TV. Igaz nem a régi TV társaság fogja üzemeltetni a zavaros és átláthatatlan tevékenysége folytán, de a nevét sikerült visszaszerezni, így újra Kiskun TV-t nézhetünk hamarosan, ahol remélhetőleg minden félegyházi és környékbeli lakos gyorsan és egyszerűen fog értesülni a legújabb hírekről. Afelől pedig semmi kétség nincs, hogy ezek a hírek egy minden tekintetben boldog, rohamosan fejlődő, szépülő városról szólnak: a mi Félegyházánkról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.