Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Február 22. 18:17, szombat | Belföld
Forrás: - szerk. -

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál

A nagy horderejű esemény 2014. május 23-25-én kerül megrendezésre a Biczó Csárdában és annak 120 ha-os területén.

Fülöpszálláson a Biczó Csárdában május 21-én (pénteken) 14 órai kezdettel sajtótájékoztatót tartottak a Nemzetközi Harcászati és Military Fesztiválról.
A nagy horderejű esemény 2014. május 23-25-én kerül megrendezésre a Biczó Csárdában és annak 120 ha-os területén. Joggal lett a fesztivál szlogenje a „Sorozd be magad 3 napra Te is katonának!”, hiszen a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a rendezvény ideje alatt széleskörű betekintést nyerhetnek a látogatók a katonaság életébe. Mindemellett választ kaphatnak bármilyen katonasággal, harcászattal, történelmi múlttal és jelennel kapcsolatos kérdésben.
Megtudhattuk a tájékoztatón, hogy a fesztivál szervezője a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidősport Egyesület, fővédnöke pedig Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. A védnökök között találhatjuk: Dávid Károly r. dandártábornok Bács-Kiskun megyei rendőrkapitány, Ugrik Csaba ezredes MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, Mondok József Izsák város polgármestere, Farkas Bertalan ny. dandártábornok kutató űrhajós, UAZ orosz katonai járműgyár kereskedelmi képviselője, Sáry László hagyományőrző, elhivatott military jármű gyűjtő és dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nevét. A neveket olvasva láthatjuk, hogy a fesztivál lebonyolítását és magas színvonalát a legnevesebb személyek garantálják.

Kunszállás polgármestere Kovács Imre beszámolójában elmondta, hogy a nemzetközi nagyságrendű rendezvényen nem feledkeznek meg a Gyermeknapról sem. Alkalomhoz illően a Military Gyereknap szerves részét képezi a fesztiválnak, ahol a kicsik is felhőtlenül szórakozhatnak, és a támogatók jóvoltából ingyenesen próbálhatják ki a játékokat.
Továbbá az is elhangzott, hogy már 82 civil szervezet és 22 magángyűjtő regisztrált, hogy jelezze részvételét és közel hétszáz személy dolgozik azon, hogy a rendezvény színvonalas és minden igényt kielégítő legyen.
Az elsők között nézhettük meg a fesztivált reklámozó kisfilmet is, amely tényleg magáért beszél. A reklámban ötvöződik a múlt, a jelen és a jövő, hiszen feltűnnek az egyes korok katonái, a mindennapjaink hétköznapi emberei és képzeletünk figurái is. Az utóbbit kissé kétkedve fogadták a Honvédelmi Minisztériumban, de végül is egyetértettek abban, hogy ennek a reklámnak minden korosztályhoz kell szólnia. Minden nőt, férfit, gyermeket magával kell ragadnia, hogy részese lehessen ennek a nem mindennapi, óriási horderejű fesztiválnak.

A fesztivál részletes programjáról hamarosan olvashatnak.

A fesztivál hivatalos honlapja ITT tekinthető meg.

A Biczó csárda hivatalos honlapja IDE kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma