Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 15. 15:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Nemcsak karácsonykor, hanem egész évben szükség van az adományokra

Nemcsak karácsonykor, hanem egész évben szükség van az adományokra

Az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezete idén is megrendezte jótékonysági adománygyűjtését, hogy ezzel szebbé tudja varázsolni azoknak az ünnepét, akiknek a létfenntartás is küzdelemmel jár.

'"Minden évben hagyomány a félegyházi szervezet életében, hogy a nyár végétől elkezdjük az adománygyűjtési jótékonysági akciónkat, a tartós élelmiszer gyűjtését pedig novemberben kezdtük el. A tavalyi évhez képest idén jóval több adomány érkezett mind játékok, mind pedig a használati cikkek tekintetében. A tartós élelmiszer gyűjtése viszont sokkal nehezebb, mert más karitatív szervezet is rendez jótékonysági akciót" – tudtuk meg Eszik Bencétől, a Művelődési és Szociális Bizottság tagjától, a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom alelnökétől.
Az MSZP kiskunfélegyházi szervezete a tartós élelmiszerek, tisztítószerek és játékok mellett meleg téli ruhákat is gyűjtött és az elmúlt két hétben az adventi időszakban folyamatosan ruhát osztottak minden nap délelőtt a félegyházi MSZP Székházban. Emellett nagyon sok karitatív akciót is tartott nemcsak a szocialista párt országszerte, hanem a helyi szervezet is. Eddig a Csillagközpontban és a Családok Átmeneti Otthonában, a jövő hét folyamán pedig a Mozgáskorlátozottak Egyesületénél is fognak az aktivisták segíteni az ételosztásban.

A felsoroltakon kívül még további karitatív tevékenységgel - mintegy 70 fő részvételére számítva - karácsonyi ünnepséget is rendeznek az ünnep közeledtével a gyereknek a székházban. A nagyszámú segítő szándékú támogatónak köszönhetően nagyon sok rászoruló családhoz fognak eljutni a karácsony előtti napokban a szervezet aktivistái. Az összegyűjtött tartós élelmiszerrel, játékokkal, édességgel, csokoládéval, ruhákkal minden bizonnyal szebb lehet a karácsonya több rászoruló családnak is.

A helyi MSZP tagjától megtudhattuk azt is, hogy a karitatív akciót januárban is folytatni fogják. Nagyon jó a kapcsolat a Félegyházi Caritas-szal. Ruhaneműket és bútorokat, háztartási gépeket tudnak tőlük igényelni a rászorulók számára. Az eddigi gyűjtésben a félegyházi civil szervezetek mellett a baloldali ifjúsági mozgalom is nagy segítségére volt az MSZP félegyházi szervezetének.

Remélhetőleg jövőre is számíthatnak erre a támogatásra. Annál is inkább, mert 2017-ben Kiskunfélegyháza mellett igyekeznek bevonni más településeket is a jótékonysági megmozdulásba. „Mint az köztudott, Félegyháza a legnagyobb település a választókörzetben, ezzel az a felelősség is jár, hogy a környező kis települések, falvak lakóit is segítsük. El fogunk menni Tiszaugra, de akár a szomszédos Kiskunmajsára, Ágasegyházára, Bócsára és Tiszaalpárra is. A tartós élelmiszer gyűjtési akció is tovább fog folytatódni, mert látjuk azt, hogy nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem az egész év folyamán nagyon nagy szükség van erre a segítségre.”

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok