Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Március 23. 14:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Nem csak őstermelőket érdekelt az előadás

Nem csak őstermelőket érdekelt az előadás

Március 21-én Szabó Gábor, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője immáron visszatérő vendégként tartott előadást a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Az őstermelőknek és a családi vállakozások képviseletében megjelenteknek nagyon nagy segítséget nyújt az, ha megtudhatják milyen változásokra kell figyelniük az előző évhez képest.

De egy-egy ilyen előadás nem pusztán a változásokra hivatott felhívni a figyelmet, hanem átfogóan minden témát érint, így például visszatérő kérdésekre is választ adott az előadó az adózással, SZJA-val, járulékkal, ÁFÁ-val, termékdíjjal kapcsolatosan is.

Az őstermelőknek a 2017-es évben az a legfőbb változás érinti, hogy új igazolványuk van. Noha ez nem adózási kérdés, de ebből eredhetnek adózási problémák. Ha valaki például későn váltja ki az őstermelői igazolványt, akkor lesz egy olyan időszaka, amelyben nem minősül őstermelőnek. Ennek az adóban és járulékban is vannak kihatásai. 2017-ben az őstermelőket érinti még az a változás is, hogy magasabb járulék alapot év közben is tudnak választani. Valamint az egy összegű értékcsökkenési elszámolásának lehetősége beszűkült az őstermelők körében. Ez a lehetőség már kizárólag csak a családi vállalkozásoknak maradt meg – tudtuk meg az előadáson Szabó Gábortól, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetőjétől.

Természetesen minden évben visszatérő kérdések is vannak, melyekre ezúttal is igyekezett az előadó kielégítő válaszokat adni az érdeklődőknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.