Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 18. 11:52, hétfő | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Négy versenyen is remekeltek a Koppányok

Négy versenyen is remekeltek a Koppányok

Mint azt korábban eldöntötték a Koppányok, a drágának bizonyuló VB helyett, a burgerlandi földön hatalmas sikerrel látogatott Krumphof 3D íjászpályát célozták meg.

Az Őrségben tett kirándulás és szintén a terep adta lehetőségeken való gyakorlás után, a 13 fős delegáció nagy élménnyel gazdagodott és szakmailag is komoly fejlődést szolgáló kihívásnak helyezték magukat alá az osztrák pályán. Helyenként a vízszintestől 50-60 fokban eltérően lerakott célok a terepakadályok közt elhelyezve hatalmas koncentrációt igényeltek.

Egy-két cél után már nem is volt meglepő például a fácán nagyságú cél 30-35 m-es kihelyezése, valamint a medvét 65-70 m-re, a szarvast 55 m-re és 45 fokban lefelé rakták ki a szervezők.

A sok tapasztalattal gazdagodott Koppányok a későbbiek folyamán majd hasznosíthatják a hazai versenyeken itt megszerzett tudást. A dobogósok: Csányi József 368 ponttal első, Dinnyés Gyula 365 ponttal második, Szeibert Imre 362 ponttal harmadik lett.

Június 25-én Mezőkövesden megrendezett Matyó Íjász Kupán Gulyás László ifjú tehetség ezúttal a magasabb kihívás okából egy kategóriával följebb indulva második lett.

Július 9-én Egerben magtartott Dobó Kupán Gulyás László szintén egy kategóriával nagyobbak közt második lett.

Július 17-én, a Sümegen megtartott OB kvalifikációs történelmi versenyen szintén remekeltek a Koppányok. Az időjárás ugyan beavatkozott a tervbe, és a várban megrendezendő verseny sebtében egy hatalmas fedett lovasbemutató arénába költözött, de a jó hangulaton ez mit sem változtatott. Itt 21 vegyes felállítású célt kellett leküzdeni. Keserű Szilvia 415 pontos végeredménnyel negyedik, Szeibert Imre 497 ponttal ötödik, Dinnyés Gyula 500 ponttal második lett. Mindhárman egyéni csúcsot értek el. Ezzel az eredménnyel mindannyian magasan teljesítették az OB kvalifikációs szintet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.