Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 13. 20:06, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Négy éve tekernek együtt a félegyházi bringabarátok

Négy éve tekernek együtt a félegyházi bringabarátok

Közösségben kerékpározni sokkal jobb, mint egyedül. Röviden így lehetne összefoglalni a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub mottóját. A félegyházi bringabarátok négy éve tekernek együtt.

Négy éve két kezdeményezés indult párhuzamosan Félegyházán, ám a bringabarátokra nem jellemző a széthúzás, ezért inkább összefogtak és a kettőből egy klubot kovácsoltak. Azóta is lelkesen népszerűsítik a városban a kerékpározást – mesélt a kezdetekről az egyik alapító, Kürti Márta. Elmondta: férjével, Simon Szabolccsal néhány éve költöztek vissza Félegyházára, ahol szinte mindenhová kerékpárral járnak.

– Azt láttuk, hogy sokan bicikliznek a városban és a környéken, de nincs kialakult közösség. Ezeket az embereket szerettük volna összefogni, egy aktív kezdeményezést elindítani, ezért született meg a klub. Célunk, hogy minél több ember mozogjon, kerékpározzon együtt, és hogy megosszuk egymással az élményeinket, tapasztalatainkat – összegezte Kürti Márta.

Az első közös túrán, amely száz kilométeresre sikeredett, tizenketten vettek részt. A közösségi oldalukon hirdették meg. Azóta is rendszeresen szerveznek hasonló túrákat, kirándulásokat. Járnak versenyekre, sőt immár két éve hetente kétszer közös edzéseket is tartanak. Ezt Kiss Ottótól, a klub másik oszlopos tagjától tudtuk meg.

Azt is elmondta, hogy ma már több mint 250 követője van a klub közösségi oldalának. Ám a kemény mag mindössze 10-12 személyből áll. Az edzésekről elárulta, váltott vezetésben próbálják egymást erősíteni, technikafejlesztő feladatokat, az úgynevezett lánctalpazást, pörgetést, sprintet gyakorolják.
– Ha csapatban kerékpározik valaki, akkor rájön arra, hogy összedolgozással nagyon sok mindent lehet elérni – hangsúlyozta Kiss Ottó.

A klub mára túlnőtt a közös tekeréseken. Hiszen az utakat róva sok-sok új barátság szövődött a tagok között, akik segítik egymást mindenben. Azt szeretnék, ha minél több sportszerető ember csatlakozna a klubhoz, ingyenes túráikhoz, edzéseikhez. Közösségi oldalukra bárki beírhat, ha kerékpározni szeretne és ahhoz társakra vágyik.

A Göllesz Viktor Általános Iskola diákjait is megajándékozzák
A klubtagok arról is beszámoltak, hogy fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás, ezért a Föld napja alkalmából szemétszedési akciót szerveztek, hogy megtisztítsák a kerék­párutak mentét az eldobált szeméttől. Ugyanakkor az egyik alapító tag, Hup Richárd kezdeményezésére és segítségével a klub tagjai több használt gyermekbiciklit közösségi munkában újítottak fel és az egyik helyi óvodának adományozták. Hamarosan a Göllesz Viktor Általános Iskola diákjait is megajándékozzák néhány felújított kerékpárral.

Forrás: BAON

Címkék: bicikizés, kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.