Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. December 12. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Négy év után újra Republic Kiskunfélegyházán!

Négy év után újra Republic Kiskunfélegyházán!

A Republic 2012 őszén járt nálunk utoljára.

A Rocktárban tartott, rendkívül nagy sikerű, teltházas koncert óta eltelt időről és a közelgő kiskunfélegyházi visszatérésről kérdeztük Boros Csabát, a zenekar énekes-basszusgitárosát.

„A Republic egy hatalmas tragédia után újjáépülő zenekar. Az elmúlt éveket kemény munkával töltöttük, hiszen a működésünk negyed évszázada alatt minket megszerető közönséget nem hagyhatjuk cserben. A visszaigazolás pedig nem váratott sokat magára, idén már közel 60 koncerten vagyunk túl. Főleg fesztiválokon léptünk fel, de jelentős az erdélyi és felvidéki koncertjeink száma is. Az ottani közönség kitüntetett szeretettel fogad minket, az új dalainkat ugyanúgy éneklik, mint a régieket. Természetesen az itthoni közönségünk is újult erővel támogatja a zenekart, a tavalyi 25 éves jubileumi koncertünkön 13 ezres tömeg várt minket a Budapest Parkban. A koncertre már hetekkel előtte elfogyott minden jegy. Hatalmas dolog volt ez nekünk, készítettünk is belőle egy remek koncertlemezt, ami pár hete már kapható. Jövő májusban pedig új stúdió albummal jelentkezünk.”

Mit vártok a kiskunfélegyházi visszatérő koncertetektől december 17-én?

„Nem vagyunk egy klubozó zenekar, de a Rocktárba szívesen eljövünk. Szeretjük, mert jó atmoszférája van. A kiskunfélegyházi koncert számunkra is különleges, nem ehhez vagyunk szokva: kis hely, kis színpad, sűrű közönség, közvetlenebb kapcsolat, ami sajátos hangulatot kölcsönöz majd az estének. A koncert után a helyszínen közönségtalálkozót tartunk, mint ahogy ez a klubokban szokás.”

Mit várhat a helyi közönség tőletek?

„Szombat este legalább két órás koncertre számíthat Kiskunfélegyháza, mert van annyi mondanivalónk már a világról. Végigjátsszuk a korszakalkotó dalainkat és az újakból is adunk ízelítőt két szám erejéig. Mindenkit sok szeretettel várunk, találkozunk december 17-én szombaton a Rocktárban!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.