Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 23. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: BAON

Napelempark épül a Bankfalu mellett

Napelempark épül a Bankfalu mellett

Napelemparkot épít Kiskunfélegyházán az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.

A társaság a 0,5 MW-os teljesítőképességű napelemparkot egy közel 15 ezer négyzetméteres nagyságú önkormányzati földterületen valósítja meg. A Bankfalu mellett, a Délibáb utca mögötti területet jelölték ki erre a célra – tájékoztatta a BAON iinternetes hírportál munkatársát Alács Miklós, az önkormányzat vagyongazdálkodási osztályának vezetője.

Elmondta, a beruházás elindítása előtt a képviselő-testületnek módosítania kell a településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatot, mivel ezeket a projektterületeket „Különleges beépítésre nem szánt a kutatás-fejlesztés, a megújuló energiaforrások hasznosításának céljára szolgáló terület” kategóriába kell besorolni.

Azt is megtudta a BAON munkatársa, hogy a napelempark a munkák befejezése után nem a helyi energiafogyasztást szolgálja ki, hanem a megújuló energiaforrás igénybevételével az MVM Zrt. hálózatába visszatáplálással része lesz az ország több pontjában egyszerre kialakítandó erőmű hálózatnak.

(Fotónk: illusztráció / forrás: mnnsz.hu)

Címkék: Bankfalu, napelempark

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.