Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 08. 08:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Múlt, jelen, jövő találkozása egy kávé mellett

Múlt, jelen, jövő találkozása egy kávé mellett

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium a Szakképzés Európai Hete alkalmából múlt- és jövőidéző kávéházi beszélgetést szervezett december 7-én.

Az „Ő is közgés volt” címet viselő rendezvény fő célja, hogy az egykoron Közgében végzett, sikeres életpályát befutott volt tanulók találkozhassanak az iskola mostani diákjaival és beszélgethessenek velük egy kávé, vagy tea mellett. Remélhetőleg ezzel a kötetlen fórummal egy folyamat fog elindulni és ezt követően több alkalommal is lehetősége nyílik a fiataloknak arra, hogy egy kicsit belekóstoljanak a jövő lehetőségeibe, beszélgethessenek olyan emberekkel, akik a Közgé kapuján kilépve elérték legfőbb céljukat életükben. Ez óriási motivációt jelent a diákoknak, hiszen szemtől-szemben, baráti hangulatot teremtve kérdezhetnek életútjukról, szakmai sikereikről az iskolába visszalátogató volt tanulóktól.

Szerencsére a meghívottak pozitívan álltak ehhez a páratlan ötlethez és 55 önéletrajz érkezett a Közgé tanári karának megkeresésére. A nap folyamán egymásnak adták a kilincset a volt tanulók, akik között iskola-, bank-, könyvtárigazgatók, sikeres vállalkozók, hivatalnokok is helyet foglaltak, hogy elmesélhessék régmúlt iskolai élményeiket és beszámoljanak életútjukról a kezdetektől fogva – tudtuk meg Kovács Sándorné informatika tanárnőtől, aki már 30 éve az intézmény pedagógusa.

Címkék: közgé, tea-kávéház

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.