Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 04. 13:49, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Mosószergyártásra alkalmas üzemet és 120 raklapnyi hamisított vegyi árut talált a NAV

Mosószergyártásra alkalmas üzemet és 120 raklapnyi hamisított vegyi árut talált a NAV

Két hónap alatt a második illegális vegyiáru-üzemet leplezték le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei, akik 120 raklapnyi legyártott hamis terméket találtak egy budapesti telephelyen.

Azt írták, hogy néhány nappal ezelőtt - egy két hónapja történt esethez kísértetiesen hasonló körülmények között - újabb hamis tisztítószereket talált a NAV több fővárosi raktárban.

Közölték: a NAV Bevetési Igazgatóságának járőre július végén tartott helyszíni ellenőrzést egy XVIII. kerületi telephelyen, ahol különböző márkájú mosószerek és egyéb vegyi áruk - samponok, fogkrémek, szappanok, WC-illatosítók, csomagolóanyagok - sorakoztak.

A járőri jelzésre a Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság pénzügyőr nyomozói a helyszínre vonultak szemlézni a raktárépületben tárolt, eladásra váró termékeket, egyúttal szétnéztek az épület környékén is.

A telepen belül, valamint annak közelében további, mosószergyártásra alkalmas "üzemegységet" fedtek fel. A NAV munkatársai azt is megállapították, hogy a mosószertöltő-gyárban figyelmen kívül hagytak minden higiéniai előírást: kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették az illegális szereket. Az eredeti termékek jogtulajdonosait megkérdezve kiderült: az árukészlet egésze hamisítvány.

Az előzetes becslés mintegy 120 raklapnyi illegális tétellel számol, ebben találhatók kész vegyi áruk, különböző alapanyagok és csomagolóanyagok. A jogdíjvédelem alá nem eső, forgalomképes alapanyagokat, csomagolóanyagokat a NAV Áru- és Bűnjelkezelő Főosztálya értékesíteni fogja, míg a hamisítványokat megsemmisítik - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk