Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 03. 15:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: proaktivdirekt.hu

Mosolyogj minden nap!

Mosolyogj minden nap!

Hétvégén összehozzuk azt a mosolyt, de dolgos hétköznapokon elég nehezen megy. Hajnali kelés, rohanás a munkába, ahol már kora reggel mindenki a „fontos” kérdésivel nyúz.

Hétvégén összehozzuk azt a mosolyt, de dolgos hétköznapokon elég nehezen megy. Hajnali kelés, rohanás a munkába, ahol már kora reggel mindenki a „fontos” kérdésivel nyúz. Pedig szebb lehetne a nap, ha mosollyal indítanánk és folytatnánk. Nem nehéz okot találni erre, de azért segítünk!

Mosolyogj, hogy jobb kedvre derülj!
Ugyan az érzések az agyban keletkeznek, de az arcunk izmai megerősítik és közvetítik ezeket. Az érzéseid összhangba kerülnek arckifejezéseddel, így ha nevetsz, akkor vidám leszel.

Mosolyogj, hogy elűzd a stresszt!
2012-ben egy, a kansasi egyetemen végzett tanulmány is igazolja ezt. A 170 résztvevő feladata az volt, hogy evőpálcát tartson a szájában, hol semleges arccal, hol mosolyogva. A „nevetők” szívverése lényegesen csökkent és sokkal gyorsabban visszaállt, kevésbé voltak stresszesek, mint „semlegesként”.

Mosolyogj, hogy visszakapd!
Észrevetted már, hogy ha nevetsz, visszamosolyognak Rád! És ez Téged is örömmel tölthet el.

Mosolyogj, hogy nyitottabbnak lássanak
Szintén egy egyetemi tanulmány igazolta, hogy a mosoly által sokkal szerethetőbbek leszünk. Egy szervizelő cég alkalmazottait kérték mosolygásra. Akik többet mosolyogtak, azokat barátságosabbnak vélték az ügyfelek és inkább feléjük fordultak bizalommal.

Mosolyogj, hogy szavahihetőbb légy!
Akárcsak a fenti állítást, ezt is egy egyetemi tanulmány segítségével állapították meg: a mosolygó emberek bizalomgerjesztőbbek a semleges arcot vágókkal vagy grimaszolókkal szemben.

Mosolyogj, hogy növeld magad és társaid teljesítményét!
Egy 2010-es, közgazdászok által végzett tanulmány szerint a mosoly, a jókedély, a vidámság egy irodában csak fokozza a teljesítőképességet. Ilyen környezetben születhetnek a legjobb ötletek.

Mosolyogj, mert ingyen van, de megfizethetetlen!
Mi az? A nap bármely szakában elérhető, könnyen adható, szívesen kapható, ingyen van, ám mégis felbecsülhetetlen értékű. Persze, hogy a mosoly! Oszd, fogadd és add tovább Te is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.