Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 17. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mit mond a tudomány a szoptatásról?

Mit mond a tudomány a szoptatásról?

A szoptatással kapcsolatban ellentmondásos vélemények látnak napvilágot. Az anyaság tehát tele van választással és érthető módon mindenki a legjobb döntést szeretné meghozni.

A Fox News ezúttal annak járt utána, mi a véleménye a tudománynak a szoptatásról.

Jelenleg az ajánlások szerint az első hat hónapban a szoptatást kell előnyben részesíteni, még mielőtt bármilyen más ételt adna az anya a babának. A legtöbb tanulmány szerint ugyanis az anyatej erősíti a kisbaba immunrendszerét, ami az allergiától kezdve a különböző fertőzésekig segít azok leküzdésében. Azoknak akik nem tudnak szoptatni pedig számos, szintén egészséges és káros anyagokat nem tartalmazó tápanyagok állnak rendelkezésre.

Néhány korábbi tanulmány összefüggést talált a szoptatás és a magasabb intelligenciaszint között. A kutatók ezúttal máshonnan közelítették meg a kérdést: egy 7500 anya és gyermekük bevonásával készült vizsgálat, amelynek során öt éven keresztül követték nyomon a résztvevőket, kimutatta, hogy azok a gyerekek lettek a legokosabbak, akiknek anyukájuk 9 hónapos korukban már olvasott mesét.

Még nagyon sok kutatás volt arra nézve, hogy milyen előnyökkel jár a baba egészségére a szoptatás, jóval kevesebbet foglalkoztak azzal, mit jelen az anya számára. Egy 60.000 nő bevonásával készült kutatás kimutatta, hogy azoknak az anyáknak, akik szoptattak, később 59 százalékkal kisebb az esélyük a mellrák kialakulására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár