Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Június 21. 14:32, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Miniszteri elismerésben részesült Szatmári István húsipari szakoktató

Miniszteri elismerésben részesült Szatmári István húsipari szakoktató

Kimagasló pedagógiai tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült Szatmári István a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola húsipari szakoktató tanára.

A Tessedik Sámuel-díjat június 6-án vehette át dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől a minisztérium Darányi Ignác termében.

A Bugacon élő húsipari szakoktató tanulmányait 1968-ban kezdte jelenlegi munkahelyén a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. Az érettségit is munka mellett tette le, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Szakoktatói Karán szerezte meg diplomáját. Mint ahogy azt lapunknak elmondta, 1981-ben kezdett el tanítani a félegyházi mezőgazdasági iskolában, ahol idén szeptemberben a 37. tanévet kezdi meg műszaki szakoktatóként.

Kollégái és a diákok is felnéznek rá, hiszen a keze alatt kitanuló szakemberek nemcsak az iskolás éveik alatt végeznek élvonalban az egyes versenyeken, hanem a nagybetűs életben is megállják helyüket. Azt is megtudhattuk a példás szakoktatótól, hogy a hentes szakma rendkívül népszerű a fiatalok körében. Akik ezt az ágazatot választják, azok közül nagyon sok a céltudatos és tehetséges diák. Viszont szomorú tény, hogy a legtöbb fiatal az iskola elvégzése után külföldön próbál szerencsét, holott országhatárainkon belül is nagyon keresettek a húsipari szakemberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).