Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. Május 30. 10:54, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Mindig van választásod!

Mindig van választásod!

„Az egészséges szenvedély” – ez volt ráírva arra a karszalagra, melyet minden diák megkapott, aki részt vett a május 29-én önkormányzatunk és a félegyházi rendőrkapitányság által szervezett drogmegelőző programon.

A KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban a délelőtt folyamán két alkalommal megtartott rendezvényt Csányi József polgármester, a Kábítószer Egyeztető Fórum elnöke nyitotta meg, aki középiskolás illetve általános iskolás lányai révén kiváltképp érdekelt a témával kapcsolatban. A polgármester véleménye szerint ugyanis beszélni kell a problémáról nemcsak a középiskolásoknak, hanem sajnos már az általános iskolásokat is fel kell világosítani a drogok és a különféle pszichoaktív anyagok fogyasztásának veszélyeiről.

- Biztos vagyok benne, hogy akik most itt ültök, valamilyen formában már találkoztatok ezekkel az anyagokkal. Talán már egy-egy buliban felkínálták számotokra is a „szórakozási” lehetőségnek ezt a fajtáját. Ezért is szeretnénk megmutatni számotokra, hogy mit tudtok tenni a hasonló esetekben, nemet mondva egy olyan életútnak, ami beláthatatlan következményekkel járhat – mondta városunk első embere. Zárásul mindenkit arra biztatott, hogy merjen segítséget kérni és beszéljen bátran a felmerülő problémáiról.

Timafalvi László rendőr ezredes, kiskunfélegyházi rendőrkapitány valamint dr. Horváth-Rekedt Gréta bűnmegelőzési főelőadó amellett, hogy a kábítószerek és pszichoaktív anyagok káros hatásairól beszélt a fiataloknak, felhívták figyelmet arra is, hogy a „klasszikus” drogok mellett nagyon sok kétes eredetű tudatmódosító anyag is van a piacon, amelyeknek használata végzetes lehet.

A rövid bevezető után megdöbbentő rövidfilmet láthattak a fiatalok, mely bemutatta, hogy egy rossz döntés, avagy rossz társaságba való keveredés milyen következményekkel járhat. A filmecske tökéletesen lefestette azt, miként válik egy hétköznapi serdülő fiú előbb alkohol-, majd drogfüggővé, hogyan válik teljesen magányossá, kirekesztetté és testileg-lelkileg beteggé.

A film megtekinthető ezen a linken.

A film megtekintése után dr. Horváth-Rekedt Gréta megszólaltatta a diákokat és kikérte a véleményüket. Majd átadta a szót a rendezvény előadóinak, akik saját tapasztalataikat mondták el a droghasználattal kapcsolatban. Végül Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus zárta az előadások sorát, aki különféle alternatívákat kínált a drogok által nyújtott mámor helyett.

- Nagyon nagy hiba, hogy mi mindig azt mondjuk a fiataloknak, hogy mit ne csináljanak! Mi az amit nem szabad. Ez nem a legmegfelelőbb ösztönzés. Legyen az a legfőbb célunk, hogy megmutassuk milyen szép az élet, mennyi minden mást lehet csinálni, ami egészséges és nagyobb boldogságot ad, mint a tudatmódosító szerek átmeneti mámorító hatása – nyilatkozta lapunknak Kozma-Vízkeleti Dániel szakpszichológus.

A rendezvény zárásaként a diákok különböző sportokkal és félegyházi sportklubokkal ismerkedhettek meg. Kipróbálhatták a labdarúgást, ökölvívást, teniszt, asztaliteniszt, TRX-et, de a különféle közdősportokkal is megismerhettek, amelyek kiváló alternatívát nyújthatnak a kikapcsolódásra és feltöltődésre és a sikerek elérésére és a magabiztos felnőtté való váláshoz.

A rendzevény az alábbiak támogatásával valósulhatott meg:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 16:31, szombat | Helyi

Kamion sodródott az árokba Kiskunfélegyházánál

Egy kamion sodródott az útszéli árokba a havas úton Kiskunfélegyháza elkerülő szakaszán.

2018. December 15. 16:27, szombat | Helyi

Csaló webáruházak – Ellenőrizze, honnan rendel!

Egyre inkább felváltja a bolti vásárlást az online, és a karácsonyi időszakban még többen webáruházakból szerzik be az ajándékokat, így szeretnék megúszni a bolti tülekedést.

2018. December 15. 16:02, szombat | Helyi

Koncertet adott Kiskunfélegyházán a Ghymes együttes (- videoval)

A Kossuth-díjas Ghymes együttes a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános iskola és AMI Kicsinyek Kamarakórusának közreműködésével koncertet adott a Szent István Templomban december 13-án.

2018. December 15. 09:32, szombat | Helyi

Körbeért a kecskeméti elkerülő

A Duna Aszfalt munkálataival befejeződtek a megyeszékhely északi oldalán az M5-öshöz csatlakozó 445-ös út munkálatai.