Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Augusztus 20. 08:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk

Augusztus 19-én (szerdán) a Selymesi Gazdakörben is megünnepelték az új kenyeret. Hajagos Gyula plébános szentelte meg a nemzeti szalaggal átkötött friss cipókat, majd körbekínálták a megjelenteket.

Hányan imádkoztuk közösen vagy egymagunkban a kereszténység első számú imái közé tartozó "Miatyánkat"? És hányan gondoltunk bele, hogy mit jelent az a sora, hogy "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma"?

A kenyér a történelem során mindig is az élet szimbóluma volt. A legfontosabb táplálék a testnek, amit szegények és gazdagok, gyerekek és idősek egyaránt fogyasztanak az életben maradásért.

Legalább ma a új kenyér ünnepén jusson eszünkbe azok munkája, akiknek köszönettel tartozunk azért, hogy nap mint nap jóllakhatunk belőle.

A Selymesi Gazdakör Kenyérszentelési Ünnepségén Hajagos Gyula plébános áldotta meg a kenyereket és mondott hálát az Úrnak a termésért és azok munkájáért, akiknek a mindennapi fő élelmünket, a kenyeret köszönhetjük.

Balla László alpolgármester méltató szavaival emelte a szép ünnep hangulatát, a jókedvről és a szórakoztatásról pedig a néptáncosok, a Félegyházi Citerazenekar és Népdalkör, Tarjányi Tamásné Lencsi és a Selymesi Népdalkör gondoskodott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.