Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 12. 15:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Minden falat a kezük munkáját dicsérte, melyet az élelmezési világnapon asztalra tettek

Minden falat a kezük munkáját dicsérte, melyet az élelmezési világnapon asztalra tettek

Mint minden évben, idén is csatlakozott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola az Élelmezési Világnaphoz.

Ma (október 12-én) 10 órától kezdődtek meg a programok a Mezgében egy közös reggeli tornával, melyen még magát az iskola igazgatóját Rózsa Pált is megmozgatták a testnevelő tanárok.

A zenés ébresztő torna után számos érdekesség várta az intézmény diákjait az egészséges bio ételek kóstolóján át, a szűrővizsgálatokig és persze a roskadásig megterített asztalokig.

Ez a nap azonban nemcsak az asztalunkra kerülő étkekről és az emberiséget érintő egyik legjelentősebb problémáról – az éhezésről - szól, hanem arról, hogy a lehetőségeinkhez mérten mit tehetünk saját magunk és mások egészségéért.

Rózsa Pál, az iskola igazgatója a rendezvény nyitányaként beszélt a mindennapjainkban jelen lévő élelmiszerpazarlásról, melynek másik oldalán sajnos ott van más országokban az éhezés. Végül mindenkit arra kért a diákokkal és tanárokkal csordultig megtelt tornacsarnokban, hogy ha már lehet választani, akkor egészséges ételeket tegyenek az asztalra és népszerűsítsék is ezeket a termékeket.

A mezgés diákok köztudottan saját készítésű termékeiket árusítják Mártírok utcai boltjukban. A tangazdaságban megtermelt takarmányból nevelik fel a vágásra szánt állatokat, melyeket aztán a tanüzemben feldolgozva továbbítanak üzletükbe.

Az élelmezési világnapon ezekből a termékekből kerültek az asztalokra a finomságok. A többezer szendvicsből természetesen idén is jutott jó pár tálcával a városban lévő hajléktalan szállóra, akik hálásan fogadták a finom tízórait. A tejtermékek, joghurtok, valamint a kenyér is a diákok keze munkáját dicsérte, hiszen már régóta a Félegyházi Tejüzem és a P&P Pékség biztosítja a szakmai gyakorlatot az iskola tanulói számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.