Városlista
2017. december 12, kedd - Gabriella

Hírek

2017. Október 12. 15:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Minden falat a kezük munkáját dicsérte, melyet az élelmezési világnapon asztalra tettek

Minden falat a kezük munkáját dicsérte, melyet az élelmezési világnapon asztalra tettek

Mint minden évben, idén is csatlakozott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola az Élelmezési Világnaphoz.

Ma (október 12-én) 10 órától kezdődtek meg a programok a Mezgében egy közös reggeli tornával, melyen még magát az iskola igazgatóját Rózsa Pált is megmozgatták a testnevelő tanárok.

A zenés ébresztő torna után számos érdekesség várta az intézmény diákjait az egészséges bio ételek kóstolóján át, a szűrővizsgálatokig és persze a roskadásig megterített asztalokig.

Ez a nap azonban nemcsak az asztalunkra kerülő étkekről és az emberiséget érintő egyik legjelentősebb problémáról – az éhezésről - szól, hanem arról, hogy a lehetőségeinkhez mérten mit tehetünk saját magunk és mások egészségéért.

Rózsa Pál, az iskola igazgatója a rendezvény nyitányaként beszélt a mindennapjainkban jelen lévő élelmiszerpazarlásról, melynek másik oldalán sajnos ott van más országokban az éhezés. Végül mindenkit arra kért a diákokkal és tanárokkal csordultig megtelt tornacsarnokban, hogy ha már lehet választani, akkor egészséges ételeket tegyenek az asztalra és népszerűsítsék is ezeket a termékeket.

A mezgés diákok köztudottan saját készítésű termékeiket árusítják Mártírok utcai boltjukban. A tangazdaságban megtermelt takarmányból nevelik fel a vágásra szánt állatokat, melyeket aztán a tanüzemben feldolgozva továbbítanak üzletükbe.

Az élelmezési világnapon ezekből a termékekből kerültek az asztalokra a finomságok. A többezer szendvicsből természetesen idén is jutott jó pár tálcával a városban lévő hajléktalan szállóra, akik hálásan fogadták a finom tízórait. A tejtermékek, joghurtok, valamint a kenyér is a diákok keze munkáját dicsérte, hiszen már régóta a Félegyházi Tejüzem és a P&P Pékség biztosítja a szakmai gyakorlatot az iskola tanulói számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 11. 15:53, hétfő | Helyi

Kiskunfélegyházi céget bírságolt az MNB

2017. December 11. 12:50, hétfő | Helyi

Műsorral köszönték meg a betlehemi jászol felállítását

Nemcsak a fényfüzérek és a káprázatos karácsonyfa teszi szívet melengetővé a városközpontban az adventi hangulatot, hanem a téren felállított Betlehem is.

2017. December 11. 12:37, hétfő | Helyi

Kik láthatják az egészségügyi adataimat az elektronikus térben?

A november 1-jétől bevezetett elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben az orvosi ellátások, a receptek, a beutalók, a laborvizsgálatok és egyéb leletek adatait egy országos online hálózatban rögzítik.

2017. December 11. 08:01, hétfő | Helyi

75 év gondolatai szobrokba rejtve

December 8-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását.