Városlista
2017. október 21, szombat - Orsolya

Hírek

2017. Október 12. 15:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Minden falat a kezük munkáját dicsérte, melyet az élelmezési világnapon asztalra tettek

Minden falat a kezük munkáját dicsérte, melyet az élelmezési világnapon asztalra tettek

Mint minden évben, idén is csatlakozott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola az Élelmezési Világnaphoz.

Ma (október 12-én) 10 órától kezdődtek meg a programok a Mezgében egy közös reggeli tornával, melyen még magát az iskola igazgatóját Rózsa Pált is megmozgatták a testnevelő tanárok.

A zenés ébresztő torna után számos érdekesség várta az intézmény diákjait az egészséges bio ételek kóstolóján át, a szűrővizsgálatokig és persze a roskadásig megterített asztalokig.

Ez a nap azonban nemcsak az asztalunkra kerülő étkekről és az emberiséget érintő egyik legjelentősebb problémáról – az éhezésről - szól, hanem arról, hogy a lehetőségeinkhez mérten mit tehetünk saját magunk és mások egészségéért.

Rózsa Pál, az iskola igazgatója a rendezvény nyitányaként beszélt a mindennapjainkban jelen lévő élelmiszerpazarlásról, melynek másik oldalán sajnos ott van más országokban az éhezés. Végül mindenkit arra kért a diákokkal és tanárokkal csordultig megtelt tornacsarnokban, hogy ha már lehet választani, akkor egészséges ételeket tegyenek az asztalra és népszerűsítsék is ezeket a termékeket.

A mezgés diákok köztudottan saját készítésű termékeiket árusítják Mártírok utcai boltjukban. A tangazdaságban megtermelt takarmányból nevelik fel a vágásra szánt állatokat, melyeket aztán a tanüzemben feldolgozva továbbítanak üzletükbe.

Az élelmezési világnapon ezekből a termékekből kerültek az asztalokra a finomságok. A többezer szendvicsből természetesen idén is jutott jó pár tálcával a városban lévő hajléktalan szállóra, akik hálásan fogadták a finom tízórait. A tejtermékek, joghurtok, valamint a kenyér is a diákok keze munkáját dicsérte, hiszen már régóta a Félegyházi Tejüzem és a P&P Pékség biztosítja a szakmai gyakorlatot az iskola tanulói számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 21. 15:00, szombat | Helyi

Érdekességek az agyról

Jó tudni ezeket...

2017. Október 21. 14:00, szombat | Helyi

Fűszer testnek és léleknek

Szerecsendió...

2017. Október 21. 13:00, szombat | Helyi

Minden, amit tudni akartál a gyömbérről

Bár itthon nem jellemző a növény termesztése, mégis télen szinte mindennapos a konyhánkban, már, ha szeretnénk elkerülni a télen szinte kötelező érvényű megfázásos megbetegedéseket.

2017. Október 21. 12:00, szombat | Helyi

Petrezselyemgyökér helyett

Hamisítatlan paszternák receptek!