Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 20. 15:23, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Minden félegyházi család asztalán magyar kenyér lesz

Minden félegyházi család asztalán magyar kenyér lesz

Az új kenyér elkészítésének előzménye az aratás. Most is learatták a kenyérgabonát, így minden család asztalán magyar kenyér lesz

- mondta köszöntő beszédében Molnár Tiborné Margitka, a Selymesért Egyesület elnöke augusztus 19-én, a selymesi Mária-szobornál tartott kenyérszentelő ünnepségen.

Mielőtt Hajagos Gyula atya megszentelte volna a nemzeti színű szalaggal átkötött cipókat, Csányi József, városunk polgármestere szólt a megjelentekhez:

„A több mint ezeréves magyar állam legszentebb ünnepe augusztus 20. a magyar állam alapításának ünnepe mely egyben és az új kenyér megszentelésének ünnepe is. Szent István királyunk, mikor megalapította a Magyar Államot, nagyon bölcsen keresztény magvakat vetett el a magyar anyaföldben. Ezek a magvak életre keltek és mély gyökereket eresztettek a magyar anyaföldben és ennek köszönhetjük, hogy jöhettek a tatárok, törökök, habsburgok, a Magyar Állam még mindig szilárdan áll” - mondta megemlékező beszédében Csányi József polgármester.

Az ünnepi gondolatok elhangzását követően Varga Katica, a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja, valamint Együd Ádám és barátai dallal és citerazenével szórakoztatták a megjelenteket, majd Hajagos Gyula atya kenyérszentelését követően városunk elöljárói felszelték az új kenyeret és szétosztották a megjelentek között.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit