Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. December 09. 10:43, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Mikor az asztalra egészséges kenyér kerül

Mikor az asztalra egészséges kenyér kerül

Éljünk egészségesen! - címmel előadást, könyvbemutatót és kóstolást tartott az Oltalom Alapítvány munkatársa Gyarmati Mihály a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Köztudott, hogy a táplálék az egyik legnagyobb útvesztő az emberek életében. A jólét nem mindig hozza magával azt az igényt, hogy egészséges ételeket fogyasszunk mindennapjainkban. A keresztény ember számára a Biblia adja meg az alapot az étkezés tekintetében. Az eredendő étel, amit Isten ajánlott az emberek számára, a legfelelőbb a táplálkozás tekintetében.

Ide tartoznak a maghozó füvek, maghozó gyümölcsök, majd az özönvíz után csatlakozott a sorhoz a zöldségfélék, végül Isten az emberek engedetlensége miatt a húst is felajánlotta táplálkozásra.

Maga a kenyér nemcsak az élet szimbóluma, hanem a fő tápláléka az embereknek. Nem abban a formában, ahogyan most ismerjük, hanem ahogy az ősi időkben fogyasztották. Rajtunk áll, hogy megfordulunk-e az úton és azt fogyasztjuk amit a Teremtő kínált fel nekünk, avagy tudatlanságból, érdektelenségből folytatjuk a tömegcikkek bekebelezését.

Csak a teljes őrlésű ételek tartalmazzák azt a tápanyag mennyiséget és minőséget, amire szüksége van az embernek. Sőt ha saját magunk készítjük el a kenyeret, az még finomabb, mert benne van a két kezünk munkája.

Az anyagiak tekintetében elmondhatjuk, hogy az alapanyagok tekintetében a most elérhető, természetes, jó alapanyagból készített ételek nem kerülnek többe, mint más termékek. A választás tehát rajtunk áll. Olvassunk és tájékozódjunk a témában és minden bizonnyal megtaláljuk utunkat az egészséges táplálkozás felé. Az előadó e szavakkal foglalta össze az este témáját kérdésünkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.