Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 08. 09:18, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Mi lesz a sorsa a káposztának?

Mi lesz a sorsa a káposztának?

Ragaszkodnak a káposztához a félegyháziak.

E címmel megjelent cikkben járt utána a napokban a BAON internetes hírportál tudósítója a félegyháziak szívéhez közel álló szökőkút további sorsáról.

Civil kezdeményezésre internetes összefogás indult a káposztás szökőkút áthelyezésének megakadályozására.

A kezdeményezők azt szeretnék, ha a köztéri alkotás az eredeti helyén maradna. Attól félnek, hogy elbontása után a káposztát nem látják viszont a félegyháziak. Mint arról korábban a hírportál beszámolt, hamarosan elindul a városközpont rehabilitációja.

A 2 milliárd forintos projekt során teljesen megújulnak Félegyháza központi terei. A tervezők szerint azonban több köztéri alkotás, így a káposzta néven közismert csobogó sem illik az új városképbe, ezért a képviselő-testület szakértő csoport javaslata alapján azok áthelyezéséről döntött.

Dr. Faragó Zsolt jegyző a BAON hírportál tudósítójának kérdésére elmondta, megérti a félegyháziak ragaszkodását a szökőkúthoz, ezért is igyekeztek méltó helyet keresni a káposztának, amely a Petőfi térről a dr. Holló Lajos és az Oskola utca találkozásánál lévő háromszög alakú parkba kerül. Az áthelyezés előtt a park is teljesen megújul. A jegyző azt is hozzátette: a felújított városközpontot négy új szökőkút is díszíti majd.

(Fotók: Fábián Adrienn)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.