Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 24. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Merre jársz álommanó?

Merre jársz álommanó?

Házi praktikák a pihentető alváshoz.

Kitartóan számolod a bárányokat, mégsem jön a szemedre álom? Vészesen közeledik az ébresztő ideje és még egy szemhunyásnyit sem aludtál? Próbáld ki az alább leírt házi praktikákat, melyek hozzásegítenek, hogy mielőbb álomba szenderülj.

Minimális koffein bevitel
Az élénkítő szerek, köztük a koffein és az alkohol egész napra felboríthatják a belső óránkat. A reggeli kávé jöhet, de a délutáni órákban már ne fogyasszunk kólát, kávét, energiaitalokat, sőt intsünk búcsút a zöld teának is, mert az is élénkítő hatású. Egyes étrend-kiegészítők ill. fájdalomcsillapítók is tartalmazhatnak koffeint, ezért érdemes átnézni a gyakran használt pirulák dobozát is.

Ideális hálószoba
A pihentető alvás biztosításához a legideálisabb hőmérséklet 18-19 Celsius fok, a hűvös levegő ugyanis segíti az elalvást és a mély álmot. Ha fázósabb vagy, vegyél fel vastagabb pizsamát, vagy másik takarót vegyél elő. A hálószobát (benne van a nevében is) csak alvásra használd! Száműzz onnan minden elektromos berendezést! Különösen TV-t nem ajánlatos hálószobában tartani, aki pedig egy-egy filmen alszik el, az ne is csodálkozzon rajta, ha nyugtalan álmai lesznek és reggel úgy ébred, mint akit agyonvertek.

Illatos fürdő
Lefekvéskor még folyamatosan a napi dolgokon jár az eszed, vagy épp a holnapi teendőkön? Csillapítsd le elméd zakatolását egy illatos, relaxáló fürdővel. Lazulj el kamillás, levendulás, citromfű aromás meleg fürdővízben, mely segít ráhangolódni az alvásra.

Alternatív segítség
Ha tartod magad az állandó napirendedhez, rendszeresen sportolsz, igyekszel egészségesen táplálkozni mégsem tudsz nyugodtan aludni, akkor se nyúlj rögtön altatók után. Inkább próbálj ki valamilyen alternatív megoldást, pl. egy mágnes terápiás matracot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.