Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Július 12. 19:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: autoszektor.hu

Méregdrága strandautó készült a Fiat 500-ból

Méregdrága strandautó készült a Fiat 500-ból

Egy kis cég alakítja át az olasz minit hangulatos kabrióvá.

Egy kis cég alakítja át az olasz minit hangulatos kabrióvá.

Az eredeti Fiat 500-asból 1957 és 1964 között készült a Jolly nevű változat a Ghia karosszériaépítő cégnél. A stílusos, acéltető és ajtók nélküli jármű a jómódú polgárok kedvelt járműve volt, amelyet általában a tengerparti nyaralójuk garázsában tároltak, és csak a napsütéses napokon vettek elő.

Egy kis műhely, a Jollycar most az eredeti 500 Jolly mintájára a modern 500-asból is elkészítette a strandautó változatot, a recept szinte semmit sem változott bő 60 év alatt. Nincsenek ajtók és tető, a belső teret fával burkolták, az ülések bambuszból készültek, így valamennyire vízálló a kisautó. Ha azonban nagyon rákezd az eső, egy vászonból készített ideiglenes tető kifeszíthető a kabin fölé.

A Jollycar rettenetesen sokat, 89 ezer dollárt (kb 25 millió forintot) kér az autóért, de legalább vállalják, hogy a külsőt és a belsőt is teljesen a vásárló ízlése szerint, egyedi módon készítik el. Persze egy autó kabrióvá alakítása sohasem egyszerű művelet, mivel az alvázat rendesen meg kell erősíteni, valószínűleg ennek a munkának a költségeit is belekalkulálták a borsos árba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.