Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Április 03. 16:37, szerda | Helyi
Forrás: KEOL

Mercedes-adomány: Lélegeztetőgép lett a jótékonysági futóversenyen összegyűlt pénzből

Mercedes-adomány: Lélegeztetőgép lett a jótékonysági futóversenyen összegyűlt pénzből

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán bemutatták azt a lélegeztetőgépet, melyet a „Fuss, hogy lélegezz!" jótékonysági futóversenyen összegyűlt és kiegészített összegből vásároltak.

A Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztály játszószobájában március 3-án rendezett eseményen részt vett Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Svébis Mihály, a BKMK főigazgatója és Dr. Tálosi Gyula PhD, a BKM Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy idén megismétlik a jótékonysági futóversenyt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Ennek időpontja 2019. szeptember 14. szombat lesz. Christian Wolff és Dr. Svébis Mihály pedig ígéretet tettek arra, hogy aznap ők is beneveznek a futásba: 1.000-1.000 méterre készítik fel addig magukat.

Előzmények:

A Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának dolgozói „Fuss, hogy lélegezz!" elnevezéssel jótékonysági futóversenyt és családi napot rendeztek a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban 2018. szeptember 16-án.

A nevezési díjakból befolyt összegből egy új, 20 kg feletti gyermekek részére is használható lélegeztetőgépet szerettek volna vásárolni a kecskeméti gyermekosztály intenzív részlegére.

Sokan érezték úgy, hogy szeretnék támogatni a nemes kezdeményezést, így szép számmal érkeztek a szabadidőközpontba futók. Végül 413-an regisztráltak, és vágtak neki bemelegítés után az 5 vagy 10 kilométeres távnak, vagy a könnyed 1 kilométeres családi sétának. A versenyen részt vett a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapat és a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapat néhány tagja is.

A nevezési díjakból 425 ezer forint gyűlt össze, ezt a kórházi alapítvány megtoldotta 300 ezerrel. További adományok révén 931 ezer forintnál tartott ekkor a kezdeményezés, mikor a meglepetés vendégként érkezett Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette: az autógyár 5 millió forintra kiegészíti az összeget. Az így összegyűlt támogatói összeget a kórház vezetése kiegészítette 5 millió forinttal és az összefogásnak köszönhetően megvalósulhatott a gép megvásárlása.

(Cikk és képek forrása: KEOL)

Címkék: lélegeztetőgép

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.