Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Szeptember 30. 13:29, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Méltóképpen ünnepelték az Idősek Világnapját

Méltóképpen ünnepelték az Idősek Világnapját

Minden évben köszöntjük az időseket, de szeretetüket, bölcsességüket az év minden napján érezzük. Az emberi együttérzést, egy kinyújtott kéz oltalmát és biztonságát nem pótolja semmi.

Ma (szeptember 30-án) a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény mindhárom Idősek Otthonában ünnepélyes rendezvény keretei között emlékeztek meg az Idősek Világnapjáról. A Nádasdy utcai, a Tóth Kálmán utcai és a Csanyi úti Otthonban is a lakók és ellátottak színvonalas műsorát követően Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez, majd Gálig Erzsébet intézményvezető köszöntötte a legidősebbeket.

Az élet olyan, mint egy jól megkomponált darab. Hajlott korba érve az ember már nem a rohanó világot szemléli, hanem időt szentelhet arra, hogy végiggondolja az életét. Ilyenkor már több időt tud tölteni azokkal az emberekkel, akik fontosak számára – például a családdal, az unokákkal.

Csányi József polgármester Müller Péter szavait idézve vallott arról, hogy milyen nagy értéket képviselnek életünkben és mindennapjainkban nagyanyáink, nagyapáink és korosodó ismerőseink: „Ősi és érett kultúránkban az öregeket nem azért tisztelték, mert fáradságos életükkel kiérdemelték, nem is abból a józan előrelátásból, hogy ’egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre!’, hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember óriási élettapasztalatával olyan értékeket jelenített meg, amelyek a fiatalabbak számára vonz és kívánatos volt! Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó teste, hanem hogy ki lakik benne!”

Sajnos korunk ember kialakította magában az ifjúság bálványozásának eszményét. Szép és jó dolog szeretni magunkat, amíg életünk teljében vagyunk, de miért vagyunk képtelenek erre, amint öregedni kezdünk? Ahogy öregszünk, arcunk ráncosodik, hajunk megőszül, bőrünk veszít selymességéből, rugalmasságából... De ez így van rendjén. Ez is a földi tartózkodásunk része. Azért vagyunk itt, hogy végigjárjuk az élet valamennyi állomását. Október elseje, az Idősek Világnapja erre is emlékeztet bennünket. Valamint arra, hogy életünk delén túllépve is van még élet és nem is akármilyen! Nekünk csak annyit kell tennünk, hogy élvezzük mindazt amiért egész életünkön át dolgoztunk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: