Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 20. 11:21, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester facebook-oldala

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Különleges, a városunk egyik legszebb műemlékéhez méltó módon újul meg az Ótemplom környezete.

A részletekról Csányi József polgármester az alábbiakat tette közzé a Facebook közösségi oldalon:

- A templom elé 10 méter feletti ámbrafák, az épület Constantinum felőli oldalára pedig hat-nyolc méter körüli, különleges koronaformára nevelt platánok kerülnek. Ezek 20-25 éves fák, amelyeket nyerges kamionnal szállítanak ide Hollandiából. A templom mögé egy öt-hat méteresen érkező aranyalmafa kerül, amely a történeti idők oltár mögötti paradicsomi kertjére utal vissza.

A bejárattal szemközt a megyében is egyedülálló vízalatti, 112 darabból álló LED-es lámpatesttel megvilágított 371 fúvókával kialakított látványos vízi atrakció készül.

A lámpatestek, illetve a 9 db beépített szivattyú egyenként lesznek vezérelhetők, ezért különleges vízkép fog megjelenni változatos programokkal. Nem egy hagyományos szökőkút lesz, ugyanis a medence a burkolat alatt lesz kialakítva, így be lehet sétálni az attrakcióba, így az amikor nem fog üzemelni szabadon átjárható lesz.

A nappali melegben a kialakított szökőkút mikroklímát fog a téren létrehozni, ami a hőérzetet kellemesebbé teszi, éjszaka pedig a különleges megvilágításnak köszönhetően a vízoszlopok egyedi látványt fognak nyújtani, kvázi fényfalként fog a térből kiemelkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 19:47, péntek | Helyi

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak

2019. Április 19. 19:42, péntek | Helyi

Elaludt a gépkocsi vezetője és felborult autójával

Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy gépkocsi pénteken kora délelőtt az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, a 102-es kilométernél.

2019. Április 19. 19:30, péntek | Helyi

Az M5-ös autópályán súlyos baleset történt

Két autó ütközött össze pénteken kora délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében.

2019. Április 19. 18:00, péntek | Helyi

Több oka is lehet a tavalyi méhpusztulásnak

Tavaly júliusban néhány hét alatt több mint háromszáz hazai méhészet jelzett méhpusztulást, a szakma mintegy 10–20 százalékát érintette.