Városlista
2017. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2017. December 06. 13:50, szerda | Helyi
Forrás: Papp Viktória

Megvédték címüket a Kossuthos fodrász tanulók

Megvédték címüket a Kossuthos fodrász tanulók

A KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskolában hosszú évek óta magas színvonalon folyik a szépészeti ágazatban a fodrásztanulók képzése.

A mesterséget kiemelkedő szaktudású és a gyakorlati oktatásban is kiváló szaktanárok oktatják, a tehetséggondozás pedig kiemelten fontos az intézmény számára.

Az elmúlt időszakban számos országos versenyen álltak helyt a Kossuthos diákok és állhattak fel a dobogó legfelső fokaira. Ez is alátámasztja, hogy a minőségi szakoktatás, a motiváltság és a tehetségfejlesztés a Kossuth Szakképző Iskolában, országos viszonylatban is a legjobbak között van.
Így volt ez december 3-án is, a XXX. Regionális fodrász és kozmetikus tanulóversenyen és IX .Hesz János emlékversenyen, ami Pécsen került megrendezésre. A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola diákjai ezen a versenyen is remekeltek.
A Marcell vízhullám fésülése versenyszámból Járvás Mercédesz 9/b-osztályos tanuló I. helyen végzett és különdíjban is részesítették, mint a legkreatívabb Marcell vízhullám készítője. Ondó Diána 10/b-osztályos tanuló II. helyezést ért el ugyanebben a versenyszámban. Hajfonás kategóriában Herczeg Eszter 13/1-es tanuló II. helyezést ért el, női alkalmi konty versenyszámból pedig elhozhatta az I. helyezést és ezzel megvédte tavalyi eredményét. A menyasszonyi ruhát a versenyre a Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma adta a modellnek.
Felkészítő tanárok: Presztóczki Veronika, Téti Tímea, Nagyné Patkó Anikó

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 11. 15:53, hétfő | Helyi

Kiskunfélegyházi céget bírságolt az MNB

2017. December 11. 12:50, hétfő | Helyi

Műsorral köszönték meg a betlehemi jászol felállítását

Nemcsak a fényfüzérek és a káprázatos karácsonyfa teszi szívet melengetővé a városközpontban az adventi hangulatot, hanem a téren felállított Betlehem is.

2017. December 11. 12:37, hétfő | Helyi

Kik láthatják az egészségügyi adataimat az elektronikus térben?

A november 1-jétől bevezetett elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben az orvosi ellátások, a receptek, a beutalók, a laborvizsgálatok és egyéb leletek adatait egy országos online hálózatban rögzítik.

2017. December 11. 08:01, hétfő | Helyi

75 év gondolatai szobrokba rejtve

December 8-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását.