Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. December 06. 13:50, szerda | Helyi
Forrás: Papp Viktória

Megvédték címüket a Kossuthos fodrász tanulók

Megvédték címüket a Kossuthos fodrász tanulók

A KSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskolában hosszú évek óta magas színvonalon folyik a szépészeti ágazatban a fodrásztanulók képzése.

A mesterséget kiemelkedő szaktudású és a gyakorlati oktatásban is kiváló szaktanárok oktatják, a tehetséggondozás pedig kiemelten fontos az intézmény számára.

Az elmúlt időszakban számos országos versenyen álltak helyt a Kossuthos diákok és állhattak fel a dobogó legfelső fokaira. Ez is alátámasztja, hogy a minőségi szakoktatás, a motiváltság és a tehetségfejlesztés a Kossuth Szakképző Iskolában, országos viszonylatban is a legjobbak között van.
Így volt ez december 3-án is, a XXX. Regionális fodrász és kozmetikus tanulóversenyen és IX .Hesz János emlékversenyen, ami Pécsen került megrendezésre. A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola diákjai ezen a versenyen is remekeltek.
A Marcell vízhullám fésülése versenyszámból Járvás Mercédesz 9/b-osztályos tanuló I. helyen végzett és különdíjban is részesítették, mint a legkreatívabb Marcell vízhullám készítője. Ondó Diána 10/b-osztályos tanuló II. helyezést ért el ugyanebben a versenyszámban. Hajfonás kategóriában Herczeg Eszter 13/1-es tanuló II. helyezést ért el, női alkalmi konty versenyszámból pedig elhozhatta az I. helyezést és ezzel megvédte tavalyi eredményét. A menyasszonyi ruhát a versenyre a Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma adta a modellnek.
Felkészítő tanárok: Presztóczki Veronika, Téti Tímea, Nagyné Patkó Anikó

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.